Strážci Galaxie málem vůbec nevznikli. A můžou za to X-Meni a Fantastická čtyřka

Jak to?

Stačily dva filmy a z Guardians of the Galaxy se stali jedni z nejoblíbenějších hrdinů od Marvelu. Ale málem k tomu nemuselo dojít, protože nechybělo moc a Strážci Galaxie vůbec nemuseli vzniknout. Prozradil to jejich režisér a scenárista James Gunn:

"Je to obtížná otázka. Kevinu Feigeovi (prezident Marvel Studios) se nápad na Guardians líbil, protože má velmi rád Star Wars a vesmírné opery. Ale plán Marvel Studios mohl být příliš přeplněný obsahem/filmy a Strážci nemuseli vůbec vzniknout."

James mluví o situaci, kdy se Marvel snažil získat zpět práva X-Meny a Fantastickou čtyřku, kterým by pravděpodobně dal přednost před Guardians of the Galaxy. Ale naštěstí v dané době patřila práva na Fantastic Four i X-Meny Foxu, takže Strážci měli cestu otevřenou. Paradoxně se aktuálně společnosti Disney (vlastník Marvelu) podařilo zakoupit Fox a tím pádem bude vlastníkem práv na zmíněné značky.

Datum premiéry třetích Guardians of the Galaxy prozrazeno nebylo, ale v plánu jsou určitě. Jde o jeden z mála filmů, o kterých víme, že budou součástí další marvelovské filmové fáze.

Zdroj: Twitter

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat