Vetřelec: Covenant - Konečně se dozvíme odpověď na to, jak vznikli vetřelci. A co vůbec znamená název filmu?

Pár zajímavých odpovědí na palčivé otázky.

Brzy se dočkáme pokračování Promethea (2012) nazvaného Alien: Covenant a jak to tak vypadá, nabídne odpověď na důležitou otázku. To prozradil režisér filmu Ridley Scott:

"Vracíme se k velmi jednoduché myšlence, která zní ´Kdo je stvořil a proč?´ Nikdo se na tuhle otázku nikdy nezeptal. Bylo to prostě o tom ´Tady je, existuje a tak to prostě je.´ Stalo se z toho sedm lidí a ženská v ocelovém mechovi a upřímně to byla velmi stará zápletka v podobě starého temného domu a otázky, kdo zemře další? Vtipnou věcí je, že základní myšlenka prvního Vetřelce byla pěkně béčková, byl to béčkový film, ale myslím, že naše obsazení a to, jak to bylo natočeno z toho udělalo skutečně áčkový film! Přetvořili jsme myšlenku Vetřelce, alespoň myslím, s Prometheem a Covenantem. Vezme nás to o krok blíže k odhalení toho, kdo a proč tuhle věc navrhl a vytvořil. Kdo to byl? A pokud si myslíte, že to byli oni, tak jste hodně vedle!"

Režisér se nemýlí, málokdo se během sledování původních filmů zeptal na otázku "Kde se vetřelci vlastně vzali?" Prostě jsme jejich existenci brali jako fakt a nebylo příliš těch, kteří by pátrali po jejich původu.

SOUVISEJÍCÍ: SKVĚLÝ TRAILER NA FILM VETŘELEC: COVENANT

A když už jsme u otázek, tak vás možná zajímá, co má znamenat slovo Covenant v názvu filmu. Na to odpověděl herec Demian Bichir:

"Je to Noemova archa... máme laboratoř a máme spoustu rozličných tvorů. Je to o stěhování a když stěhujte dům, ujistíte se, že s sebou máte mixér. Nic tam nenecháte. Nikdy nevíte, co najdete nebo nenajdete na novém místě."

Jde tedy o název lodi, na které jsou zhruba dvě tisícovky lidí. A dá se tušit, že pro většinu z nich to asi nedopadne dobře. Přece jen, očekává se návrat bestií s kyselinou místo krve a jak víme, ty se s lidmi moc nemazlí.

Film má premiéru 18. května.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat