The Batman: Ben Affleck režírovat nebude. Proč a kdo by ho mohl nahradit?

To je nemilá zpráva.

Ben Affleck je talentovaný herec, ale ještě lepší režisér. Spoustě lidí tak udělal radost oznámení, že v případě sólovky Batmana nejen ztvární hlavní roli a bude se podílet na scénáři, ale také na film dohlédne.

To už ale neplatí. Prozradil to sám Affleck:

"Existují určité postavy, které mají speciální místo v srdcích milionů lidí. Hrát tuto roli vyžaduje soustředění, vášeň a naprosto nejlepší výkon, který mohu podat. Stalo se zřejmým, že nemohu zvládnout obě funkce na úrovni, která je potřeba. Společně se studiem jsme se rozhodli najít partnera v režisérovi, který se mnou bude spolupracovat na tomto masivním filmu. Stále v něm jsem a stále na něm pracujeme, ale aktuálně hledáme režiséra. Zůstávám nadále extrémně oddán tomuto projektu a těším se, až ho přivedeme k životu pro fanoušky z celého světa."

Je asi na místě zmínit, že zpráva o tom, že se Ben vzdává režie přišla pár týdnů poté, co se Affleck nechal slyšet, že pokud nebude scénář vynikající, režírovat nebude. Jeho odchod z režisérského postu s tím tak může (ale také nemusí) souviset.

Studio Warner Bros. ale nezahálí a už se objevila jména kandidátů, kteří by mohli Afflecka nahradit. Nejčastěji jsou zmiňováni dva filmaři.

Prvním z nich je Matt Reeves, který stojí za skvělým Úsvitem planety opic (2014) a aktuálně pracuje na pokračování Válka o planetu opic.

Matt je rozhodně šikovný a talentovaný filmař a Batman by tak byl v dobrých rukou.

Druhým favoritem je Matt Ross, který je zatím proslavil spíše jako herec, ale nedávno zabodoval díky filmu Tohle je náš svět (2016). Ross tedy nemá tak bohatou režisérskou praxi jako Reeves, ale určitě jde o nadějného filmaře.

Zatím není jasné, jak změna na režisérské židli ovlivní produkční plány. Počítalo se s tím, že natáčení začne na jaře tohoto roku a premiéra měla být příští rok. Zda to dál platí, to těžko říct.

Mrzí vás, že Affleck nebude režírovat? A kdo by se vám líbil na jeho místě?


Zdroj: Variety, Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat