Živí mrtví: Proč Negan zabil jednu z nejoblíbenějších postav? A čím byla tahle smrt výjimečná?

Robert Kirkman vysvětlil důvod, proč zemřel... však víte kdo. POZOR, SPOILERY!!!

V zatím poslední epizodě The Walking Dead (recenze) to odnesly dvě hodně populární postavy. Drsňák Abraham (Michael Cudlitz) a tak trochu (tak trochu víc) očekávatelně Glenn (Steven Yeun).

U něj se to tušilo, protože v komiksu bývalého poslíčka s pizzou také zabil Negan (Jeffrey Dean Morgan).

Ovšem, nechat zemřít milovaného hrdinu je vždy riskantní krok, za který se na tvůrce často snese vlna kritiky. Proč se tedy Robert Kirkman, spoluautor komiksu, rozhodl, že bude zavražděn zrovna Glenn?

"Prostě je v komiksu hromada materiálu, která vzejde z Glennovy smrti. A přestože se snažíme některé věci změnit, abychom udrželi seriál zajímavým pro diváky a také pro mě, tak z téhle jedné vzejde hromada věcí pro Ricka a pro Negana, protože je to on, kdo ho zabil a samozřejmě to ovlivní i Maggie, která je někým, kdo se vydá směrem, který ovlivní velké množství příběhů a posune velké množství postav kupředu. Takže to bylo svým způsobem nezbytné, aby tento moment z dané scény zůstal netknutý, bohužel." 

Diskutovali vůbec tvůrci o možnosti, že by provedli nějaké změny?

"Mluvili jsme o tom. Ale nakonec jsme došli k tomu, že pokud bychom vytáhli tuhle nitku ze svetru, rozpáralo by se příliš mnoho věcí a bylo by velmi obtížné vrátit se zpět bez tohoto úmrtí." 

Jen pro zajímavost, Glennova smrt byla něčím unikátní. Šlo o první postavu, která zemřela až poté, co byla obsazena:

"Glennova smrt byla vlastně první smrtí v komiksu, která se odehrála až poté, co byla obsazena tahle postava v seriálu. Abraham v komiksu zemřel předtím, než byl Cudlitz obsazen jako Abraham. Odehrála se spousta jiných velkých smrtí, ale ke všem došlo předtím, než byly obsazeny seriálové verze postav, takže v případě Glenna to bylo poprvé, co jsem psal komiks a řekl jsem si, ´A ježiš." 

Bude vám Glenn chybět?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat