Piráti prohráli svůj souboj s filmovými studii

Alespoň ti britští.

Děje se to už roky, někteří lidé nabízejí filmy a seriály ke stažení na internetu, aniž by měli posvěcení vlastníků práv a filmová studia a televizní stanice v reakci na to hlásají, jak výrazně to snižuje jejich tržby a ohrožuje samotnou existenci jejich branže a podnikají různé kroky, aby tomu zabránily.

Někdy tak "piráti" skončí před soudem a k tomu došlo i u 13 stránek, které nabízely filmy a seriály ke stažení/zhlédnutí.

Jedním z posledních případů je ten, kdy asociace MPAA (The Motion Picture Association) žádala u britského soudu, aby byly dané weby zablokovány a jejich požadavku bylo vyhověno.

Soudce nařídil pěti největším poskytovatelům připojení k internetu v Anglii, aby přístup na stránky svým uživatelům znemožnil a firmy jsou povinny přání do několika dnů vyhovět.

Konkrétně půjde o stránky: geektv.is, hdmovie14.net, spacemov.com, hdmovieswatch.net, watchmovies.ms, streammallthis.is, 123movies.to, gowatchseries.biz, themovie4u.com, series-cravings.me, movietubenow.biz, genvideos.org a moviesub.net.

A přestože se v minulosti už několikrát ukázalo, že to není metoda, která zvládne zasadit šiřitelům filmů a seriálů fatální ránu, podle některých studií mnozí návštěvníci webů s nelegálně šířeným obsahem po jejich zablokování často začnou využívat oficiální zdroje streamování/stahování.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat