Westworld: Finální epizody prý vyrazí dech. A jak reaguje herečka na kritiku sexuálních scén?

Vypadá to, že se máme na co těšit.

Přestože první epizoda Westworldu (recenze) se držela relativně zkrátka, pokud se bavíme o násilí a sexuálních scénách, tak v dalších dílech tvůrci přitvrdili. A i když to podle mnohých ladí s tónem seriálu, nepřekvapivě se objevilo pár lidí, kterým se především divoké erotické momenty nelíbí. 

Podobným kritikům, kteří peskují seriál za drsný sex, herečka Evan Rachel Wood skrze server Variety vzkazuje následující:

"Myslím, že je to zajímavé, protože tu nebyla žádná scéna se znásilněním. Bylo to pouze naznačeno. Když jsme se dočkali této kritiky, požádala jsem lidi, aby si počkali na to až uvidí, jak to funguje v kontextu seriálu, protože to byl pouze počáteční bod příběhu, takže bylo nutné ukázat motivaci této postavy - a také došlo na konverzaci ohledně motivace ke znásilnění a co je přijatelné a zábavné a co je společenskou normou. Vymýšlíme si to, ale pokud by tento park skutečně existoval, pak by tu opravdu byli lidé, kteří by ho navštívili a udělali to pro zábavu. Myslím, že to prozkoumáváme - a ne bezdůvodně, ale způsobem, který evokuje zločin a ukazuje bolest, kterou to způsobí. Není to tam jen jako bezdůvodná součást. Má to svůj důvod a to vyslat zprávu a pro nás to znamená podívat se do zrcadla a víc tomu porozumět..."

A pokud jste viděli zatím uvolněné epizody, tak víte, že násilí a sex jsou ve Westworldu docela časté, ale opravdu to (alespoň většinou) nepůsobí, že se drsné scény objevují jen proto, aby šokovaly. 

Asi se shodneme na tom, že Westworld je zajímavějším a zajímavějším a podle Rachel se to rozhodně nezmění. Právě naopak. Speciálně to pak platí pro finální dvě hodiny seriálu:

"Bude to čím dál více intenzivní a neúprosné... Myslela jsem si, že když seriál začal, dojde k určitému uvolnění, ale teď mají všichni velká očekávaní, pokud jde o tajemství, takže už si nemusím nechávat pro sebe to, na co se i já těším. Můžu vám říct, že vás tahle překvapení uzemní. Určitě se připravte na devátou a desátou epizodu, protože vám to zlomí srdce a vyrazí dech. A to je vše, co vám můžu říct. Jsem z toho naprosto nadšená." 

I když mají herci a tvůrci ve zvyku přehánět, něco mi říká, že to v tomto případě neplatí a opravdu to bude něco, na co jen tak nezapomeneme. 

Jak se vám zatím Westworld líbí? 

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat