Co si tvůrce komiksů o Netopýřím muži myslí o filmu Batman vs Superman? A jakým směrem by se měly ubírat další filmy?

Frank Miller se rozpovídal o Batmanovi.

Batman už se na stříbrném plátně objevil mnohokrát. V trošku hravější podobě ve filmech Tima Burtona (a několika jeho následovníků, kteří to ale nezvládli úplně nejlépe), ve více realistické verzi v projektech Christophera Nolana a zatím naposledy jsme ho mohli vidět ve filmu Zacka Snydera Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016).

Tenhle "biják", ale nedopadl úplně ideálně, přestože je na místě dodat, že to rozhodně nebyla vina Bena Afflecka, který se jako Batman osvědčil, i když mu mnozí nevěřili.

A právě na to, co si o filmu Batman vs Superman myslí, byl tázán Frank Miller, který patří k nejvýraznějším komiksovým tvůrcům současnosti a má na kontě například kultovní komiksovou sérii Dark Knight.

Zpovídali ho novináři ze serveru Variety:

Viděl jste Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti? 

"Ano."

A co si o něm myslíte?

"Řeknu jen tohle: ´Děkuji.´ Co jiného můžu říct? (smích) - Ne, vlastně ne, beru to zpátky, řeknu: ´Nemáte zač!"

Tím tvůrce naznačil to, co filmaři neskrývají. Spousta z nich čerpá inspiraci právě z komiksu Dark Knight.

A je něco, co by Frank Miller na filmových dobrodružstvích Batmana změnil?

"Mým snem by bylo udělat to výrazně skromnější. Zbavit se hraček a zaměřit se víc na misi a více využít města. Protože on má s městem láskyplný vztah, ochraňuje ho. A na rozdíl od Supermana je jeho spojení se zločinem intimní; tak to bylo od chvíle, co byli jeho rodiče zavražděni. A poráží kriminálníky svýma rukama. Takže by to byl odlišný přístup. Ale nikdy to nebude v mých rukou, protože by to nebylo dobré, pokud jde o hračky. Nevznikla by série hraček." 

Frank má pravdu, předměty spojené s filmy jsou dnes extrémně výdělečným byznysem (Disney by mohl vyprávět) a tak se asi nedočkáme toho, že Miller dostane na starost další projekty s Batmanem, protože striktně odmítá nabízet hraček a podobné "ptákoviny".

Líbí se vám, kterým směrem se ubírají filmy o Batmanovi?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat