Hra o trůny: Šestá řada v číslech

Statistika nuda je. Ale ne vždy.

A je to, poslední díl šesté řady Game of Thrones je za námi. Na tu sedmou sérii si ještě počkáme (až do léta), ale než si začnete kousat nehty netrpělivostí, pojďme se podívat na pár údajů o nedávno skončené řadě.

SOUVISEJÍCÍ: SEDMÁ SÉRIE GAME OF THRONES ZAČNE VÝRAZNĚ POZDĚJI

Začneme přízemní otázkou peněz. Šestá série nebyla zrovna laciná, podle některých zdrojů vyšla na zhruba 100 milionů dolarů, tedy v průměru 10 milionů za epizodu (není ale pochyb o tom, že nejvíce peněz zhltnul velkolepý devátý díl).

Slušná část z rozpočtu pak putovala na platy hlavních hvězd (Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau a Peter Dinklage). Každá z nich si odnesla 300 tisíc dolarů za jeden díl, v příští řadě by to pak mělo být dokonce 500 tisíc dolarů.

Když už jsem se zmínil o deváté epizodě Battle of the Bastards (recenze), tak té se týká spoustu číselných údajů. Natáčela se 25 dnů, účastnilo se jí 500 komparzistů, 65 kaskadérů, 70 koní a štáb měl dohromady 600 členů. Na bojiště pak bylo přivezeno 160 tun štěrku, který byl potřeba, aby se koně nebořily do bahna.

Šlo o hodně náročné natáčení, ale vyplatilo se. Hodnocení dané epizody na nejznámější filmové/televizní databázi IMDb je 9,9/10 (má více než 124 330 hlasů), od recenzentů pak dostala Battle of the Bastards hodnocení 9,3/10 (47 recenzí).

Pokud se budeme bavit o sledovanosti, tak nejúspěšnějším dílem (kromě finále) šesté řady je ten první The Red Woman, který si pustilo 7,94 milionů lidí. Nejméně diváků sledovalo šestou epizodu Blood of My Blood a to 6,71 milionů. Samotný závěr šesté řady zhlédlo rekordních 8,9 milionů lidí. A se započtením lidí, kteří si finále pustili později (např. skrze streamovací služby) se dostaneme k číslu 23,3 milionů diváků.

A nakonec ne příliš veselé číslo, které se týká sedmé, potažmo finální osmé řady. Aktuálně to vypadá, že ty budou mít dohromady jen 13 epizod (7 + 6).

Jak se těšíte na sedmou řadu?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat