Proč se standardní televize děsí Netflixu a jemu podobných?

To ví šéf stanice ABC.

Už i "páprdům" vlastnícím televize, které vysílají skrze pozemní digitální vysílání je jasné, že streamovací společnosti jsou výrazným hráčem na poli seriálů. Především (ale nejen) Netflix ukazuje, že má v tomto odvětví, co nabídnout. Zaštítil hromadu seriálů, které jsou úspěšné u diváků i recenzentů.

To, že jsou společnosti jako Netflix, Hulu nebo Amazon pro klasické televize velkým konkurentem potvrdil i jeden z viceprezidentů stanice ABC Patrick Moran:

"Co vám jako šéf stanic povím je: ´Jste poslední zastávkou ve vlaku plném návrhů. Jste poslední zastávkou! Producenti začínají na Netflixu, poté jdou za HBO a Showtime a potom, možná, pokud vlak stále jede, se vydají za klasickými televizemi. Takže ty musejí mnohem víc dřít, aby přilákaly talenty, herce, režiséry. Je to pro stanice obtížné, zůstat soupeři s ohledem na to, jak sexy je být něčím svěžím jako je Netflix a Hulu a Amazon. Není to úplně vyrovnaný boj. A klade to na nás zátěž, když pracujeme v této oblasti, musíme pracovat tvrději a lépe."

Je to bezesporu pravda. Tvůrci mají v případě streamovacích společností a kabelových televizí mnohem větší kreativní volnost. Nemusí se tolik bát vulgarit, násilí a sexu, mohou být odvážnější, méně svázání pravidly. A to je pro spoustu filmařů hodně lákavé. Rozhodně lákavější, než se neustále hlídat, jak tomu často je v případě klasických televizí.

Ale zase i na nich se často objevují zajímavé projekty, které mají velkou šanci oslovit různé poroty i diváky, stačí se jen snažit, takže soumrak standardních televizí určitě ještě dlouho nehrozí.

Preferujete klasické televize, kabelové nebo jste si oblíbili Netflix a podobné společnosti?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat