Recenze: Fear The Walking Dead S02E02 (We All Fall Down) - Vítejte na ostrově

Začíná se blýskat na lepší časy. Tedy ne pro hlavní postavy, ale pro diváky.

Start druhé řady (recenze) Živých mrtvých: Počátek konce byl na můj vkus příliš pomalý, ale naštěstí následují díl už je o poznání záživnější. Atmosféra je docela intenzivní, dojde i na trochu akce a je utlumeno rodinné drama, takže rozhodně krok(y) správným směrem.

Ústřední partička se rozhodne zakotvit u blízkého ostrova, aby zjistila, jaká je situace. V jednom z domů na pobřeží se objeví světlo, takže je jasné, že tam někdo pobývá. Je tedy pravda, že postavy jsou vcelku odvážné (nebo spíše neopatrné) a vydají se na břeh beze zbraně, ale mají štěstí, nečeká tam na ně horda zombíků, ale vcelku sympatická rodina.

Jistě, že tahle idylka je jen zdánlivá a ukáže se, že otec rodiny má docela šokující plán. Naštěstí ale nezahrnuje vraždění nově příchozích, takže ti mají prostor dumat nad tím, co se děje a samozřejmě řešit své emocionální problémy.

Díkybohu, toho druhého není moc. Je tu pár dialogů, které se točí kolem "filozofických" otázek jako "co dobrého blížící se konec světa přinesl" a nebo "kdo rozhoduje o tom, kdo bude žít a kdo ne", ale je toho snesitelné množství.

Potěšilo mě, že jsme zjistili víc o tom, co se děje ve zbytku USA. A stejně tak mi udělalo radost, že došlo na vraždění nemrtvých. To si překvapivě vzal na starost Chris (Lorenzo James Henrie), který začíná být docela zajímavý. Z otravného naštvaného puberťáka se nám stal otravný naštvaný zombíky vraždící puberťák a to je nadějný posun.

Naopak, můj favorit z minulé epizody Strand (Colman Domingo) byl odsunut trochu do pozadí, ale i když měl k dispozici jen omezené množství času, ukazuje se, že jde o postavu, která skrývá nejedno překvapení.

To se nedá říct o mnoha ostatních. Několik postav zatím opravdu působí jen jako "do počtu". Skoro ani nevíte, že tam jsou.

Atmosférické, ne, že ne

Zatímco u prvního dílu druhé řady jsem se skoro až nudil, tak tentokrát mi udělala radost poměrně dusná atmosféra. Od chvíle, kdy hlavní hrdinové vystoupili na břeh, jsem měl zvláštní pocit stísněnosti a toho, že se stane něco nepříjemného. A ten mě neopustil až do posledních minut.

Úplný závěr byl pak vcelku dramatickou podívanou. Nesnese srovnání s nejvíce šokujícími momenty z bratrských Živých mrtvých, ale určitě nenechal publikum lhostejné. Konečně jsem měl dojem, že nás čeká něco víc, než jen "výlet" rozhádané rodiny na luxusní lodi, ale že se pro nás chystá drsná záležitost, ve které budou umírat lidé a budou se dít překvapivé věci.

V minulém týdnu jsem měl skoro chuť sledování seriálu vzdát, ale změnil jsem názor.

Ve zkratce:

Ve srovnání s prvním dílem posun k lepšímu. Rodinného dramatu není tolik, užijeme si i poctivého vraždění zombíků a atmosféra je mile mrazivá. Nebýt pár otravných rozhovorů a nevyužití několika postav, pěl bych hlavně chválu. Ale i tak můžu říct, že jsme se dočkali nadprůměrné epizody.

Klady

+: Atmosféra
+: Strand a jeho tajemství
+: Likvidace chodců

Zápory

-: Některé nezáživné dialogy
-: Několik hrdinů působí zbytečně
-: A postavy se někdy chovají trochu nelogicky

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat