Recenze: Fear the Walking Dead S02E01 (Monster) - Nuda pokračuje

Hodně nezáživný začátek druhé řady. POZOR, SPOILERY!!!

První série prequelu/spin-offu k Živým mrtvým mě zrovna nezaujala. A to jsem řekl mírně. Pravdou je, že mě nudila. A tak jsem naivně doufal, že druhá řada bude zajímavější. Zatím to tak nevypadá.

Startovní epizoda aktuální řady nazvaná jednoduše Monster, začíná tam, kde jsme před pár měsíci skončili. Ústřední skupinka nastupuje na loď, aby se vydala hledat nějaké bezpečnější místo než je armádou bombardované Los Angeles.

Skupina nesourodých lidí na jachtě, to může být buďto hodně zajímavé nebo "opruz". A zatím platí to druhé. I The Walking Dead docela často nabídne díly, které kašlou na akci a spíše sázejí na prohlubování psychologie postav. Nic proti tomu (pokud toho není moc), ale problémem je, že Fear the Walking Dead nedělá ani to.

V epizodě Monster se prostě skoro nic neděje. Respektive, jsou tu dvě nebo tři zajímavější chvilky, ale to je asi tak vše a ani z jedné není vytěženo to, co by mohlo být.

Prvním momentem je ten, kdy loď proplouvá kolem partičky lidí v nesnázích, ale Victor Strand (Colman Domingo) rozhodne, že se jim pomáhat nebude (což je docela pochopitelné, je to příliš riskantní). Pokud ale čekáte, že to bude mít nějakou dohru, tak pár postav prohodí několik vět (některé chtěly pomoci, další ne) a to je vše.

Druhá potencionálně působivá scéna je na konci. Hlavní postavy narazí na převrácenou loď, kolem které plavou zombíci. Ale než se začne dít něco lákavějšího, objeví se závěrečné titulky. Tedy, pardon, něco se odehraje, Nick (Frank Dillane) se "chytře" rozhodne plavat do převráceného člunu, aby zjistil, co se z něj ozývá za rány.

Hodně "moudré" rozhodnutí. Ale není sám, kdo se chová jako "trubka". Mám hodně velký problém najít někoho, kdo by mi byl sympatický. Naopak, většina postav je buďto otravná jako osina v zadku (Chris) nebo nevýrazná. Jediným, kdo zaujme, je zmíněný Victor, ale jinak je to bída. Velká bída.

Scenáristé to zatím trochu flákají a některé postavy jsou spíše křoví. A když ne, tak jsou jejich kroky dost nepochopitelné. Případně se chovají tak, že byste ne nejraději strčili přes palubu.

Přiznám se, že pokud pominu začátek, kdy jsme si užili několikavteřinového pohledu na zdevastované Los Angeles, tak si nevybavuji žádný moment, který by ve mně zanechal hlubší dojem. Tedy, až na scény, kdy jsem skřípal zuby, kvůli tomu, jak jednali někteří "hrdinové".

Pokud bych měl být nepříjemně upřímný, tak řeknu, že jsem se nudil a skoro jsem se nemohl dočkat, až to skončí. Jestliže se zamyslím, tak jsem snad v The Walking Dead neviděl díl, který by mi přišel takhle unylý.

Ve zkratce:

Marně hledám něco, co by mě na prvním dílu druhé řady zaujalo. Děj je většinou nezáživný a pokud už dojde na nějaký zajímavější moment, pak není jeho potenciál využitý. A jestliže doufáte, že dojem napraví vývoj postav, tak smůla. Jsou buďto nevýrazné nebo extrémně otravné. Hodně slabý start nové série.

Klady

+: Záběry zničeného Los Angeles
+: Victor Strand má potenciál

Zápory

-: Nudný děj
-: Nevýrazné nebo otravné postavy

Hodnocení: 40 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat