Živí mrtví: Počátek konce - Tvůrce brání nezáživný začátek druhé řady

Co bylo důvodem hodně pomalého tempa?

Jak jste se mohli dočíst v mé recenzi, tak první epizoda druhé řady Fear the Walking Dead mě zrovna extra dobře nepobavila. Skoro jsem si ukousal nehty (nejen na rukou) nudou. Ale jeden z tvůrců Dave Erickson vysvětluje, jaký je jejich záměr:

"Koukám na to jako na tři kapitoly. Měli jsme první řadu o šesti dílech a druhou řadu rozdělíme na dvě části - první bude mít sedm epizod, druhá pak osm epizod. Chcete něco monumentálního, díky čemu se lidé vrátí. Také potřebujete něco, co bude přirozené ale řízené. Ideální cliffhanger, ideální rozvíření vody pro každý seriál - a to platí pro román nebo televizní seriál nebo film - ale chcete, aby to vyvolalo pocit nevyhnutelnosti. Chcete tenhle šokující překvapivý moment, u které nebudete moci popadnout dech, chcete, aby to vyvolalo pocit, že tu není jiná cesta, jak to mohlo dopadnout. To je vždy cílem." 

To je sice moc pěkné, ale pořád to nemění nic na faktu, že první epizoda nové série byla kritizován (a nejen mnou) za to, že nebyla zrovna záživná. A útěcha typu, že je to proto, že se pomalu připravuje prostor pro větší událost, moc nefunguje. Ne v mém případě.

A jestli tedy máme čekat sedm epizod, než se statně něco zajímavějšího, tak k tomu řeknu jen "No tak to potěš."

Jak se vám líbil první díl druhé řady?

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat