Simpsonovi: Proč se v seriálu objevil Donald Trump? Bylo to varování pro Ameriku

Co jeden z tvůrců říká na možnost, že by Trump mohl vládnout USA?

Pokud někdo tvrdí, že náš prezident je lidový a neomalený, pak těžko odhadovat, jak by byl označen americký kandidát na hlavu státu Donald Trump. Rázný miliardář si ovšem právě díky svému nekompromisnímu přístupu a ostrému jazyku získal hromadu fandů a tak se čím dál víc lidí začíná děsit toho, že by mohl mít opravdu reálnou šanci na zvolení.

V roce 2000 nabídli Simpsonovi epizodu nazvanou Nebárt se budoucnosti, kde jsme se podívali do budoucnosti, ve které byl právě Donald prezidentem.

PODOBNÉ ČLÁNKY: 6 PŘÍPADŮ, KDY SIMPSONOVI PŘEDPOVĚDĚLI BUDOUCNOST

Není tak divu, že tenhle díl aktuálně řeší spousta lidí a vyjádřil se k němu i jeho scenárista Dan Greaney, který serveru Hollywood Reporter prozradil, že s nápadem udělat animovaného Trumpa prezidentem přišel někdo jiný a měl to být vztyčený ukazováček (ne prostředníček):

"Bylo to varování pro Ameriku. A zdálo se to jako logická poslední zastávka předtím, než se narazí na dno. Bylo to navrženo proto, že to souviselo s vizí Ameriky, která zešílí."

"Důležitou věcí je, že se Lisa stala prezidentkou v době, kdy byla Amerika nad propastí a tam ji zanechalo vládnutí Trumpa. Co jsme pro Lisu potřebovali, byly problémy, které nebyla schopna napravit, všechno se zvrtlo nejhůře, jak to jen bylo možné a právě proto jsme měli Trumpa jako předchozího prezidenta."

"Simpsonovi vždy svým způsobem oceňovali přepálenost americké kultury... a Trump je toho ztělesněním."

Je otázkou, zda v Americe zvítězí voliči s chladnou hlavou, kteří se nenechají zlanařit plamennými proslovy a sliby o stavbě zdí na hranici s Mexikem nebo budou mít navrch lidé, kteří hltají každé Trumpovo slovo. Ale pokud jde o tvůrce Simpsonových, je asi jasné, na kterou stranu se přiklání.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat