Téma: 6 případů, kdy Simpsonovi předpověděli budoucnost

Scenáristé zřejmě mají křišťálovou kouli.

Dobře, asi nemají, ale autorům legendárních Simpsonových se musí nechat, že se jim podařilo odhadnout budoucí události už několikrát. Někdy to nebylo těžké, protože se stačilo zaměřit na to, co se děje a podle toho si tipnout, co se následně stane, ale párkrát scenáristé nabídli momenty, u kterých asi málokdo čekal, že se odehrají i v reálném životě.

Simulátor práce na zahradě
Epizoda: Bart světský (devátá řada/dvanáctý díl)

Když v roce 1998 přišli Simpsonovi s tím, že se děti skvěle bavily během simulátoru zahradničení, všichni jsme se tomu hrozně smáli. Koho by něco takového mohlo ve virtuální podobě zaujmout? Uplynulo několik let a spousta lidí se nemůže odtrhnout od her typu Farmville, ve který se, jak už název napovídá, farmaří. Ale proč ne, proti gustu...

Zmutovaná rajčata 
Epizoda: Fujtajbl (jedenáctá řada/pátý díl)

V jedenácté řadě začal Homer pěstovat zmutovaná rajčata, která kombinovala vzhled téhle oblíbené červené pochoutky a chuť tabáku. A skoro to vypadalo, že na nich vydělá těžké peníze (ale známe Homera, nakonec z toho nic nebylo). O dvanáct let později japonští farmáři oznámili, že po výbuchu jaderné elektrárny ve Fukušimě se na jejich polích začala objevovat zmutovaná rajčata. I když pravda, žádné z nich nemělo chuť tabáku.

Hlasování pro Obamu
Epizoda: Speciální čarodějnický díl 19. (dvanáctá řada/čtvrtý díl)

V devatenáctém halloweenském speciálu se objevilo hlasovací zařízení, které bylo poněkud zvláštní. Jestliže dal někdo hlas Baracku Obamovi, byl ve skutečnosti připočten jeho soupeři Mittu Rommeymu. A během prezidentských voleb se v Pensylvánii skutečně vyskytoval přístroj, který to dělal.



Koňské maso v jídle
Epizoda: Skinner, sladký nepřítel (pátá řada/devatenáctý díl)

Koňské maso sice někomu šmakuje, ale spousta lidí by ho asi dobrovolně do úst nevložila. Ovšem v roce 2013 neměli někteří nebožáci na výběr. Propukl skandál, když se zjistilo, že IKEA servíruje hovězí masové kuličky, které úplně hovězí nejsou. Navíc bylo objeveno koňské maso i v různých polotovarech, které prodávaly sítě obchodů jako je Billa. A Simpsonovi tušili, že něco takového přijde, v roce 1997 se koňským masem nevědomky ládovali žáci základní školy ve Springfieldu.

Univerzitní budova pojmenovaná podle Dr. Dre
Epizoda: Lízina svatba (šestá řada/devatenáctý díl)

V epizodě, která nás vzala do budoucnosti, jsme viděli i budovu nazvanou Dr. & Mrs. Dre Hall, podle rappera, producenta a podnikatele Dr. Dre a jeho chotě. A asi málokdo by hádal, že některá vysoká škole opravdu pojmenuje budovu podle této celebrity. Ale světě div se, v roce 2013 k tomu skutečně došlo. University of Southern California pojmenovala jednu ze svých budov Jimmy Iovine a Andre Young Academy for Arts, Technology and the Business of Innovation. Ovšem, jak vidíte, nebyl použit umělecký pseudonym Dr. Dre, ale civilní jméno Andre Young. Pokud jde o Jimmyho Iovinea, tak ten s Andrem založil Interscope Records a Beats Electronics (tedy onu firmu, která prodává stylová, ale trošku drahá sluchátka). Asi vás zajímá, co universitu vedlo k tomu, aby něco takového udělala. Jednoduchá odpověď, pánové jí darovali 70 milionů dolarů.

Donald Trump prezidentem
Epizoda: Nebárt se budoucnosti (jedenáctá řada/sedmnáctá epizoda)

Tady zatím není jisté, zda se Simpsonovi trefili, ale minimálně odhadli, že bude Donald Trump kandidovat na prezidenta. V epizodě Nebárt se budoucnosti měla Lisa nastoupit na prezidentský post po Donaldu Trumpovi, který zanechal zemi v poněkud nepěkném stavu. Epizoda běžela v roce 2000, tedy patnáct let předtím, než se Trump uchází o funkci nejmocnějšího muže světa.

Vybavujete si ještě nějaký případ, kdy Simpsonovi předpověděli budoucnost?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat