Živí mrtví: Nelíbilo se vám, jak to dopadlo s Glennem? Pak jste to nepochopili, říká tvůrce seriálu

Nedávno jsme se dočkali odhalení pravdy o Glennovi. Některým se nelíbila. Co na to jeden z tvůrců? POZOR, SPOILERY!!!

V současné chvíli se ve spojení s Živými mrtvými řeší něco trošku jiného a to, zda byla letošní poslední epizoda tak skvělá, jak se doufalo. Ale ještě nedávno byla hlavním tématem "smrt" Glenna (Steven Yeun).

PODOBNÉ ČLÁNKY: PĚT VĚCÍ, KTERÝMI NÁS ZKLAMALA LETOŠNÍ FINÁLNÍ EPIZODA

Pár týdnů to vypadalo, že je s ním amen, ale nakonec se ukázalo, že si Glenn zalezl pod popelnici a přežil. To se ale některým divákům nelíbilo a považují to za ne úplně nejlepší scenáristický krok. Ovšem, tvůrce seriálu Scott Gimple má jiný názor:

"Je na tom mnoho specifických faktů, u kterých si myslím, že je spousta lidí tak trochu pochopila špatně. Ale pokud si to rozeberete záběr za záběrem... Myslím, že to už je za námi. Nemyslím, že je to něco nového, co by porušilo pravidla našeho seriálu. Myslím, že je to v souladu se vším, co jsme zatím udělali. Nemyslím, že je tu nějaký problém s důvěryhodností. Zdá se, jako by se rozevíraly nůžky mezi lidmi kteří se dívají na seriál a lidmi, kteří o něm píší. Není tu špatný způsob, jak ho sledovat; nikdo nedělá nic špatného. Dostávám spoustu vzkazů, které jsou diametrálně odlišné."

Scott naráží na to, že se ozvalo pár těch, kteří považují situaci kolem Glenna za určitý podvod na diváky. Pár týdnů jsou napínáni jako kšandy, jméno Stevena Yeuna je odebráno z titulků a pak se zjistí, že je v pořádku. 

Není to asi vysloveně podraz, ale určité hraní s diváky ano. Je otázkou, zda to stanice AMC a tvůrci The Walking Dead přehnali a napínali publikum až moc nebo to bylo ještě v normě. 

Scott pro server THR připomněl tohle:

"Měli jsme několik případů lidí ve velmi emocionální situaci - Tyreese skočil do velké hordy a probojovával si cest ven; muž si usekl jeho vlastní ruku a probojovával si cestu skrze část obchodu plného chodců. Tyhle události jsou součástí světa. Glenn měl smůlu, když byl shozen z popelnice Nicholasem, který si vzal život, ale Glenn měl štěstí, že Nicholas přistál na něm."

Tvůrci se prostě rozhodli pro tento krok a není šokem, že s ním je někdo spokojen a někdo ne. Ale už se stalo a na tom se nic nezmění. Důvodem pro přežití Glenna je možná to, že si na něj připravuje svou basebalovou pálku záporák Negan (Jeffrey Dean Morgan), stejně jako v komiksu. Uvidíme. 

Líbilo se vám, jak to tvůrci vyřešili s Glennem? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat