Hra o trůny: Dejte si pod sebe něco měkkého. Z rozpočtu šesté řady vám spadne čelist

Ježišmarja, takových peněz.

Není žádným tajemstvím, že výroba seriálu Game of Thrones je nákladná a účetním stanice HBO se hodně rosí čela, když sestavují rozpočet. A ještě víc se zapotili v případě šesté série. Jednotlivé epizody totiž vyšly, držet si oči v důlcích, aby vám nevypadly, na cca 10 milionů dolarů.

Dílů má šestá řada deset, takže není potřeba výkonná japonská kalkulačka, abyste si spočítali kolik stála nová série. Je to zhruba sto milionů dolarů.

To je rozpočet, který nemají k dispozici ani mnohé hollywoodské filmy (dobře, některé stojí třeba 250 milionů, ale to je zase jiná pohádka). V této roztomilé částce mimochodem nejsou započítány náklady na propagaci, což také nebude málo.

Ale je jasné, že náklady rostou, seriál je o poznání velkolepější než na počátku a kromě toho bylo oznámeno, že tento rok nás čeká zatím největší bitevní scéna. A takové momenty nenatočíte za hezký úsměv a milé slovo. Navíc, opět nám tu budou poletovat draci (a budou větší) a ti také něco stojí (sehnat speciality na triky není také nic levného). Natáčení probíhá na více místech, plus jsou tu platy pro herce a kompars, hromada trikových scén... Není divu, že HBO muselo sáhnout hluboko do kapsy.

PODOBNÉ ČLÁNKY: PROČ BYLO ÚDĚSNÉ NATÁČET DOSUD NEJVĚTŠÍ BITEVNÍ SCÉNU?

Šestá řada startuje 24. dubna a jedno je jisté, bude velkolepá. A ještě, aby ne, za 100 milionů dolarů.

Zdroj: EW

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat