TV Štabajzny: Priyanka Chopra - Z Miss World agentkou FBI na útěku

Indická kráska má zajímavou kariéru.

Priyanka se narodila 18. července 1982 a to do rodiny armádních lékařů. Na svět přišla v Indii, kterou díky tomu, že rodiče působili v armádě, procestovala už v mladém věku. Ale hlavu si s tím nelámala, líbilo se jí poznávat různé lidské osudy.

Ve třinácti letech zamířila do USA kvůli studiu. Žila u své tety. Kromě školy se věnovala amatérskému hraní, zpěvu nebo tanci, tak jak to je u budoucích hereček zvykem. A například ve zpěvu se jí dařilo, byla vybrána do národního sboru National Opus Honour Choir.

Přesto ji svět showbyznysu zrovna neoslnil, přemýšlela o jiné kariéře, konkrétně chtěla být softwarovou inženýrkou nebo kriminální psycholožkou.

Po třech letech se Priyanka rozhodla vrátit do Indie (možná i proto, že ji v Americe děti šikanovaly kvůli tomu, že je Indka). Tady se zúčastnila několika soutěží krásy a dařilo se jí, vítězila. Kromě cen jí to ale přineslo i hodně oddané obdivovatele a dům jejich rodičů musel být vybaven mřížemi, protože někteří fanoušci byli dost neodbytní.

V roce 2000 Chopra získala prestižní titul Miss World a také se začali ozývat filmaři s různými nabídkami.

Jejím filmovým debutem se měl stát projekt Humraaz (2002), ale kvůli nedostatku času to nevyšlo. Ve stejném roce se ale přesto v kinech ukázala a to ve filmu Thamizhan. Následoval úspěšný bollywoodský trhák The Hero: Love Story of a Spy (2003). Za projekt Andaaz (2003) se pak dočkala pochval od kritiků nebo třeba ceny Filmware Award za nejlepšího záporáka.

V následujících letech se objevila v hromadě dalších filmů a kariéra se jí rozběhla naplno. Její maminka se ji rozhodla podpořit, zavřela svou lékařskou praxi a začala své dceři pomáhat.

A bylo to potřeba, nabídky na role se jen hrnuly a herečka natáčela jeden film za druhým. Šlo jak o komerční hity, tak o recenzenty chválené projekty.

Trvalo ale poměrně dlouho, než se rozhodla zkusit štěstí i v USA. Více na sebe upozornila až tento rok a to díky seriálové novince Quantico (recenze), která si vede velmi dobře. V seriálu ztvárňuje Priyanka agentku FBI obviněnou z teroristického útoku.

Kromě toho Priyanka dál zpívá, vydala několik singlů (například Exotic s Pitbullem), věnuje se i novinařině a samozřejmě je velmi aktivní v charitě (spolupracuje například s UNICEFem).

Její vzhled zaujal i spoustu serverů a časopisů, Maxim ji jmenoval nejžhavější ženou roku 2011, People zase nejstylovější indickou ženou roku.

Je to prostě holka, která vypadá dobře, ale také toho spoustu umí.




Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat