Nejmilejší dárek k vánocům dostal Robert Downey Jr.











Dárek přímo od guvernéra a soudu je něco velmi neobvyklého.

Robert Downey Jr. dostal prominutí trestu od současného guvernéra Kalifornie Jerryho Browna. Jde o případ z r. 1996 Downeyho držení drog .
Štědrovečerní prominutí trestu, které se stalo opět tradicí Kalifornských pohlavárů, dostalo 24. prosince tento rok dalších asi 90 lidí. Toto prominutí trestu je uděleno jen a pouze přestupkářům a zločincům, kteří se vzdali života mimo zákony a prokázali, že jsou schopni být příkladem pro ostatní. 
Downey při svém propuštění
Downey byl zatčen na letišti, kde byl usvědčenen z držení drog, jejich užívání a držení zbraně ve svém autě. Downey holdoval heroinu a kokainu, který u něj v nemalém množství našli a který mu později toho dne potvrdil i test moči a krve. Dle slov tehdejšího žalobce byl Downey sjetý jako tašky. V roce 1999 si odseděl celý rok ve vězení právě za tyto přečiny. Od té doby nad ním visela podmínka. 
Downey jako Kirk Lazarus v Tropické Bouři
Downey, kterého The Forbes jmenoval nejlépe placeným a vydělávajícím hercem 3 roky po sobě, udělal ke svému štěstí zářný návrat mezi aktivní herce, zejména hraním v Ironmanovi a v Avengerech. Vydělal přes 80 milionů USD — to je o 30 milionů více než Jackie Chan, který je stálicí v tomto žebříčku už několik let. Downey měl i nominaci na Oscara v roce 2009 za roli šíleného herce ve filmu Tropická Bouře, kde zářil po boku Bena Stillera, Jacka Blacka a dalších. 
Obálka RS z roku 2010
V roce 2010 jeho fotka zářila s motivačním titulky na obálce Rolling Stone, kde byl popisován jako tvrďák, ikona a superstar a dokonce jako skutečný Ironman. Downey nebyl na obálce časopisu Rolling Stone poprvé. Byl na ní už v roce 2008, kdy podal interview na téma svého zatčení, odvykacího období, jak se drápal zpět na vrchol, ale hlavně o tom, jaká to byla zkušenost. 
Oprsklého hollywoodského vyvržence si oblíbila zejména dnešní mladá generace, která miluje jeho smysl pro humor, neotřelé hlášky (i mimo plátno). Dívky ho milují a kluci by chtěli být jako on. Z odpadlíka idolem. Těžko si dovedeme představit, že by Ironmana ztvárnil někdo jiný. Nic méně Downey ovšem zářil i ve spoustě jiných filmů, mimo roli Tonnyho Starka, kde dokázal, že je skutečný herec např. Soudce, Na doraz, Sherlock Holmes a Zodiak.

zdroj: variety.com
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat