Živí mrtví: Proč tvůrci přivedli zpět Morgana? A proč je tak fixovaný na svou bojovou hůl?

Pár informací o postavě Morgana.

Po delší době se do seriálu The Walking Dead vrátil Morgan. Naposledy jsme ho viděli někdy ve třetí řadě, takže už je to nějaký ten pátek. Je tak otázkou, proč ho tvůrci přivedli zpět. Na to odpověděl přímo jeho představitel Lennie James:

"...jedním z důvodů, proč je zpátky v seriálu a má s ním společnou minulost, je to, že fanoušci dali velmi výrazně najevo všem, kteří pracují na pořadu, že mají Morgana rádi. Cítím díky tomu pokoru a hluboce si toho vážím, pokud jde o Morgana, jsem velmi ochranářský a miluji hraní této postavy, ale nechci vědět, co scenáristé dělají, aby byla tahle postava tak milovaná; protože se bojím, že to zakřiknu..."

Určitě jste si také všimli, že Morgan nedá (doslova) bez své bojové hole (říká se jí bo, pokud byste to nevěděli) ani ránu. Proč tomu tak je? 

"Stalo se to pro mě velmi důležité, speciálně ve chvíli, kdy s holí švihnu, to jsem opravdu já. Nikdo za mě nezaskakuje. Máchání touhle holí se stalo zásadní pro to, kým Morgan je a symbolizuje to cestu, kterou se vydal. Je to důležitá součást toho, že ho hraji a já to beru velmi vážně." 

Člověk by neřekl, že máchání tyčí může být tak podstatné pro hereckou práci, co? Ale podle Lenniho se u toho dá zažít i zábava:

"V jednou ze soubojů ve druhé epizodě - a vy budete vědět, o čem mluvím, až ji uvidíte - je Morgan obklíčen a v podstatě se snaží přesvědčit skupinu lidí, aby utekli místo toho, aby postupovali dál do Alexandrie. Udělá to tak, že je seřeže s jeho tyčí bo a na konci téhle scény se mi z toho zatočila hlava. Cítil jsem se jako dítě. Je to jako byste byli zpátky na zahradě se svými kamarády nebo bratry, blbli, říkali ´Já tě praštím, já půjdu s tebou a zatočím se´. Bylo mi znovu sedm a skvěle jsem se bavil. Na konci scény jsem skoro začal skákat radostí a pomyslel jsem si, ´Jak skvělá je tahle práce?" 

Pravda, mlácení lidí holí je mnohem lepší než pracovat u pásu v továrně, o tom není sporu. No uvidíme, co o Morganovi zjistíme v dalších epizodách. Určitě se ho týká spousta otázek, na které bych chtěl znát odpověď.

Jste rádi, že se Morgan vrátil? 

Zdroj: BT


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat