Recenze: The Walking Dead S07E12 - Spousta lásky, hromada zabitých zombíků a úděsná digitální srna

Všichni chtějí zbraně a zabít Negana. POZOR, SPOILERY!!!

Je to jasné jako facka, pomalu, ale jistě se schyluje k úderu na Negana (Jeffrey Dean Morgan) a Saviors. Jenže to není tak snadné, Rick (Andrew Lincoln) a jeho grupa na to nestačí, potřebují víc lidí a zbraní (moc jich nemají poté, co jim je Negan zabavil).

Právě hledání zbraní se věnuje nová epizoda. Asi to nezní jako zápletka, která nabídne hromadu nečekaných momentů a zvratů. A většinu času také není. Scenáristé The Walking Dead mají ve zvyku vzít hodně jednoduchý námět a roztáhnout ho na cca 45 minut. Někdy to funguje, někdy to není úplně to pravé ořechové.

Tentokrát naštěstí platí první případ. Ne, že by šlo o díl, který vám vyrazí dech, ale odehraje se v něm několik málo momentů, které budou mít pravděpodobně výrazný dopad na děj.

Na zlomové scény si ale budete muset počkat až do poslední třetiny, předtím budete sledovat hlavně Ricka a Michonne (Danai Gurira), jak se muckají, zamilovaně se chichotají a hledají zásoby.

Zní to docela nudně, ale vlastně je to vcelku milé, být svědky velmi zvláštní romance, která se odehrává ve světě plném zombie.

Obě postavy jsou relativně sympatické, jejich vztah sice nejdříve působil trošku vynuceně, ale nakonec jim vlastně docela držím palce. Speciálně poté, co byla Michonne tou, kdo inspiroval Ricka k rebelii proti Neganovi.

Srnka, srnka a zase ta srnka

Rick se do útoku na milovníka basebalových pálek zrovna nežene, ale očividně už má zase "koule" a dříve nebo později hodlá Neganovi vrátit vše, co provedl i s úroky.

Bylo ale fajn vidět, že počítá s tím, že ne všichni jeho milovaní to zvládnou a je připraven o ně přijít, stejně jako obětovat svůj život.

Během rozhovoru s Michonne, v němž se právě o možných ztrátách bavili, došla řeč i na Glenna (Steven Yeun), což bylo docela milé a stejně tak bylo příjemné vidět, že si sice Rick jeho smrt stále vyčítá, ale už se tolik nebičuje a nefňuká, že za všechno může jen a jen on (jeho sebeobviňování už bylo dost otravné).

Tvůrci se rozhodli dějovou linku s Michonne a Rickem něčím zpestřit a tak na scénu přivedli srnku, která měla určitou symboliku (přiznám se, že si nejsem jistý, co přesně reprezentuje). Její přítomnost nakonec vedla k momentu, který dost připomínal nechvalně proslulou "první smrt" Glenna.



Pokud jde o mě, scenáristé si to mohli ušetřit (navíc, když srnka byla do scény na pouti očividně vložena digitálně a ne zrovna nejlépe), ale to by nebylo The Walking Dead, kdyby nám občas nenabídlo nějaký hrozně filozofický moment, který v sobě skrývá víc, než se na první pohled zdá.

Holky jdou do akce

Celkově ovšem nebyl špatný nápad věnovat pozornost vyvíjejícímu se vztahu Ricka a Michonne. Ale v aktuálním dílu se objevily i jiné postavy.

Především Rosita (Christian Serratos), která byla opět pěkně nepříjemná. Je to stále stejně horká hlava, která nehodlá čekat a chce zaútočit na Negana, co nejdříve. Rozhodně byl zajímavý krok, že o pomoc požádala Sashu (Sonequa_Martin-Green). Všichni víme, že to nejsou zrovna velké kámošky. A stejně tak se dá bohužel tušit, že jejich plán nevyjde. Pochybuji o tom, že by se tu chystala velká vzpoura proti Saviors a na kterou se asi všichni těšíme a nakonec by na ni nedošlo kvůli dvojici rozzlobených ženštin. Tvůrci Živých mrtvých by si snad nedovolili takhle naštvat diváky. Ne po kiksech, které provedli v minulosti.

Povedené bylo dilema Tary (Alanna Masterson). Musela sledovat to, jak se ostatní pídí po zbraních, ale nemohla prozradit, že ví, kde je jich dostatek. A vysvětlila proč. Její argumenty byly pádné a dalo se snadno pochopit, proč váhá se zveřejněním určitých informací. Nakonec ale /(asi) změnila názor a já jsem za to rád, protože to posune příběh zajímavým směrem.

Na moment jsme se vrátili na skládku mezi tamější obyvatele a přestože jsem si v jedné recenzi na předchozí díly stěžoval, že šéfka komunity Jadis (Pollyanna McIntosh) je až moc divná, tentokrát byla vtipná a pobavila mě.

Verdikt:

Zombie balada na téma "Jak se Rick a Michonne" měli rádi. A věřte nebo ne, není to tak nudné, jak to zní. Vlastně je celkem fajn sledovat tuhle dvojku. Potěší také slušné množství akce a pár zlomových okamžiků, které výrazně ovlivní budoucí děj.

Klady

+: Vztah Michonne a Ricka už nepůsobí tak násilně
+: Dostatek akce
+: Rozhodnutí Tary

Zápory

-: Přítomnost srny si mohli tvůrci ušetřit. Navíc, když trikově není zrovna zvládnutá
-: U plánu Rosity a Sashy je skoro jasné, že nevyjde

Hodnocení: 80 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat