Recenze: The Walking Dead S07E10 - Nejdivnější zombík se představuje

A čeká nás výlet na skládku. POZOR, SPOILERY!!!

Druhá polovina sedmé řady Živých mrtvých se rozjela ve velkém stylu. Po delší době jsme se dočkali pořádného zombie masakru. A doufal jsem, že další epizoda se ponese ve stejně svižném duchu. Ale bohužel se tak nestalo.

Epizoda nazvaná New Best Friends je o poznání komornější, ale naštěstí není vysloveně nudná. Přesto to ale není díl, který by bral dech. Je to slušná, ale veskrze průměrná podívaná.

I když pravdou je,že se dočkáme něčeho, co vyčnívá. Řeč je o jednom z nejpodivnějších chodců za sedm let existence seriálu. Jenže to chce o dost víc, než jen bizarního zombíka, aby se divák dobře pobavil.

Děj sleduje dvě linky, které odstartovaly v předchozích epizodách. Snaha přesvědčit Ezekiela (Khary Payton), aby se přidal k rebelii proti Neganovi (Jeffrey Dean Morgan) a také poznáme novou skupinu, která zajala část Rickovy (Andrew Lincoln) grupy.

Zápletka z Kingdom není zrovna zábavná. Ezekiel se nechce přidat k otevřenému odboji, Morgan (Lennie James) mu přitakává a aby toho nebylo málo, tak Carol (Melissa McBride) také preferuje fňukání před agresí.

Musím se přiznat k tomu, že mi už tohle moralizovaní a snaha lpět na svých zásadách už dost leze na nervy. V předchozích epizodách s tím prudil hlavně Morgan, ale teď se přidávají další a nezbývá než nad tím kroutit hlavou. Jako by snad ani hlavní hrdinové nevěděli, jak to v novém světě chodí.

Chvíli to začalo vypadat nadějně a zdálo se, že se dočkáme příjemného zvratu, když Daryl (Norman Reedus) a Richard (Karl Makinen) chtěli zaútočit na Saviors, ale z toho samozřejmě sešlo.

Ale došlo i na pár milých momentů, hlavně toho, kdy se Daryl znovu setkal s Carol. To zahřálo na duši. A také mě moc potěšilo, když dal Daryl Morganovi jasně vědět, že jeho snaha být morálně nezkažený, nebude dlouhodobě fungovat.

Na smetišti, tam je hej

Slušné množství času strávíme i s novou skupinou, kterou jsme zatím neměli možnost vidět. A je na místě poznamenat, že je velmi zvláštní. Možná až moc zvláštní.

Chápu, že ve světě, ve kterém se prohání nemrtví, se lidé občas chovají netradičně, ale tahle parta působí jako sekta a předvádí zvláštní synchronizované řazení se, jako by šlo o nějakou ujetou spartakiádu.

Skupině šéfuje Jadis (Pollyanna McIntosh), která vypadá jako méně pohledná sestry Milly Jovovich a někdy se zdá, že jde o čerstvě propuštěnou pacientku psychiatrické léčebny.

Upřímně řečeno nevím, co si mám o takzvaných Scavengers myslet. Na jedné straně jsou zajímaví, na té druhé mi místy přijdou prostě až moc praštění. Uvidíme, co pro ně mají tvůrci připraveno dál, ale doufám, že se příliš neutrhnou ze řetězu.

Scavengers obývají velkou skládku a právě tady se odehraje souboj Ricka s hodně originálním zombíkem. Škoda jen, že tahle bitka je nejen krátká, ale také docela "odfláknutá" a navíc onen zombík působí místy až moc gumově. Zřejmě mělo jít o vrchol nového dílu, ale k tomu má daná scéna dost daleko.

Verdikt:

Předchozí epizoda byla velmi slušným startem druhé poloviny sedmé řady, ta aktuální je mírným zklamáním. Příliš se moralizuje, vrcholná akční scéna až tak vrcholná není a nová partička je možná až moc podivná. Nudit se pravděpodobně nebudete, ale nový díl ve vás asi nezanechá hlubší dojem.

Klady

+: Daryl kárající Morgana
+: Setkání Carol a Daryla

Zápory

-: Střet Ricka a chodce není nic moc
-: Moralizování už je moc
-: Scavengers jsou trošku moc ujetí

Hodnocení: 6/10
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat