Duna 3: Natočím ji, jen pokud bude lepší než dvojka, vzkazuje režisér


 Hodně štěstí.

Duna: Část druhá (2024) je považována za jeden z nejlepších letošních filmů a za jedno z nejlepších sci-fi za poslední roky. Nedávno pak projekt získal celosvětově půl miliardy, takže to vypadá, že trojka je skoro jistotou, ale pravdou je, že režisér prvních dvou dílů Denis Villeneuve má podmínku pod kterou další film natočí: 

"Oba filmy jsem natočil za sebou, což mi dávalo naprostý smysl. Měl jsem pocit, že jde o dobrý nápad vrhnout se na to hned po prvním dílu. Už jsme se věnovali designu, psaní a podobně. Ale také to znamená to, že jsem byl nonstop šest let na Arrakisu a myslím si, že by bylo prospěšné dát si menší oddech. První věcí je, že se chci ujistit, že máme dobrý scénář. To, čemu se chci vyhnout je, aby něco nebylo připraveno. To jsem nikdy neudělal a nyní mám pocit, že by to mohlo hrozit kvůli tomu všemu nadšení. Musíme se ujistit, že máme všechny nápady na papíře. Pokud se vrátíme, musí to být skutečné, je potřeba, aby to bylo relevantní. Jestliže někdy natočím Spasitele Duny, pak proto, že to bude lepší než druhá část. Jinak to neudělám."

Samozřejmě je tu možnost, že by potencionálně mohl být nalezen nový režisér, ale to by asi fandům neudělalo velkou radost a není moc těch, kteří by dokázali navázat na Villeneuveovu práci, takže by bylo lepší, pokud by právě on zvládl připravit vše, co je pro Spasitele Duny potřeba a potřetí se vrátil na Arrakis. 

Zdroj: SFF Gazette, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat