Disney vrací úder, reaguje na kritiku investora, která nestojí o filmy s ženskými hrdinkami a postavami tmavé barvy pleti


 Jak se společnost vyjádřila?

Nedávno se poměrně rázně vyjádřil miliardář a investor Nelson Peltz, který si myslí, že nejsou potřeba filmy s ženskými ústředními postavami a nebo projekty, kde jsou hlavně postavy tmavé barvy pleti (podrobněji jsme psali zde), ovšem Disney to nenechal bez odezvy a svým akcionářům poslal dopis, ve kterém stálo například, že by mohl Peltz svým přístupem poškodit vedení společnosti Disney a kromě toho je v dokumentu také očividná obrana Kevina Feitze, tedy kreativního prezidenta Marvelu, do kterého se Peltz také trochu pustil:

"[Kevin Feige] má u Marvelu bezkonkurenční výsledky. [Peltz] nenabízí žádné dodatečné schopnosti. Peltz a jeho tichý partner Ike Perlmutter by mohli poškodit společnost Disney a ohrozit naši strategickou transformaci."

Nebudeme si nic nalhávat, Disney, jako každá firma, udělal pár přešlapů, ale objektivně řečeno zdaleka neplatí to, že každý jejich projekt s rozmanitějším obsazením automaticky selže. Je také na místě zmínit, že Perlmutter, který měl několik let vysokou pozici u Marvelu, udělal sám několik sporných rozhodnutí a byl propuštěn a dá se tušit, že nemá úplně pozitivní vztah k firmě Disney, která Marvel vlastní. Co se týče Peltze, není tajemstvím, že má velmi blízko ke konzervativní odnoži Republikánské strany a její členové často nejsou zrovna proslulí svou lásku k rozmanitosti.

Zdroj: CBM, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat