Filmy o ženských hrdinkách nebo postavách tmavé barvy pleti nejsou potřeba, myslí si investor společnosti Disney


Nelson Peltz vstoupil na tenký led.

Přestože se docela často ozývají hlasy, které brblají, že Disney (nejen) v případě marvelovek moc woke, čistě statisticky řečeno je stále jen minimum projektů, které mají v centru hlavně ženské hrdinky nebo hrdiny tmavé barvy pleti.

Přesto se ale ozval miliardář Nelson Peltz, investor společnosti Disney, který má poměrně kontroverzní názory:

"Tvrdí, že nevíme nic o filmové branži - my také netvrdíme, že ano - ale myslím si, že oni také nic nevědí s pěti propadáky za sebou. Přišli o první místo v animaci, přišli o první místo v celovečerních filmech. Možná nastal čas na změnu vedení v těchto divizích. Neříkám, že jsem připraven kritizovat jeho výkon (kreativního prezidenta Marvelu Kevina Feigeho, pozn. redakce)... Lidé sledují filmy a seriály, aby se pobavili. Nestojí o nějaké poselství. Proč musím mít něco od Marvelu se samými ženami? Ne, že bych měl něco proti ženám, ale proč to musím mít? Proč nemůžou být Marvels, kde jsou obě [pohlaví]? Proč potřebuji, aby bylo celé obsazení tmavé barvy pleti?"

Je pravda, že se Marvelu v poslední době opravdu tolik nedaří, na druhou stranu, netýká se to zdaleka jen projektů, kde je obsazení hlavně ženské nebo tmavé barvy pleti. Ano, Marvels (2023) jsou finančním propadákem, na druhou stranu, oba díly Black Pantera byly velmi úspěšné a první Captain Marvel (2019) také, vlastně jde o hity, které se přiblížily, nebo překonaly miliardu dolarů a patří k nejúspěšnějším marvelovkám vůbec.

Zdroj: Financial Times, Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat