A je to tu zase, další proslulý režisér kritizuje komiksovky, nejsou podle něj skutečnou filmařinou


Akční expert není fanda superhrdinského žánru.

Je to už poměrně běžná praxe, komiksový žánr je extrémně úspěšný a někteří filmaři mají pocit, že to ubližuje celému zábavnímu průmyslu a ostatní projekty nemají šanci pořádně uspět a zůstávají ve stínu superhrdinských blockbusterů.

V minulosti tak komiksovky zkritizoval například Martin Scorsese, který je označil spíše za zábavní parky, nežli skutečnou filmařinu a podobný názor má i John Woo, tedy expert na akční pecky:

"Nikdy mě nebavilo sledovat filmy s velkými speciálními efekty nebo cokoliv založeno na komiksech. Preferuji filmy Martina Scorseseho, tento druh filmů. Nemohu se dočkat až uvidím Zabijáci rozkvetlého měsíce. Víte, líbí se mi staromilské filmy. Skutečná filmařina. V poslední době není příliš takových filmů."

Někdo by mohl namítnout, že některé filmy od Wooa také nejsou vysloveně oscarové projekty, ale je pravda, že i svým akčním projektům vdechl určitou svéráznost a unikátnost. A samozřejmě má právo kritizovat komiksovky, ale někdy podobné fráze vyznívají spíše jako zahořklost, než podložená argumentace.

Zdroj: The New York Times, Fortune Star Media (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat