Vřískot 7: Sbohem a šáteček, hvězda hororové série byla vyhozena za údajně protižidovská vyjádření


 Kontroverzní téma. 

Aktuálně bohužel zuří válečný konflikt nejen na Ukrajině, ale také v Pásmu Gazy, kdy teroristická organizace Hamás zaútočila na Izrael a zabila, zranila a unesla stovky civilistů a na to pochopitelně Izrael reagoval velmi rázně.

Sice obvykle civilisty v pásmu Gazy varuje před tím, než zaútočí, ale i tak dochází k civilním obětem (speciálně pak, když údajně Hamás využívá obyvatelstvo jako živé štíty).

Nicméně, objevují se lidé a to i slavní, kteří se vyjadřují na podporu Palestiny a to včetně herečky Melissy Barrery, která byla hvězdou předchozích dvou filmů ze série Vřískot a měla být součástí i sedmého dílu, ale to už dál neplatí, byla propuštěna.

Údajným důvodem bylo to, že měla podporovat antisemitismus (Izrael je židovským státem), ale objevují se názory, že to není pravda, že pouze vyjádřila podporu Palestině jako někteří jiní herci, kdy za to někteří potrestáni nebyli.

Názor si udělejte samy, tady jsou některé její komentáře:

"S Gazou se aktuálně zachází jako s koncentračním táborem."

"Všechny obklíčit s tím, že nemají kam jít, bez elektřiny, bez vody... Lidé se z naší historie nic nenaučili. A stejně jako v minulosti, lidé tiše přihlížejí tomu, jak se to děje. TOHLE JE GENOCIDA & ETNICKÁ ČISTKA."

Studio Spyglass stojící za Vřískotem na to zareagovalo propuštěním herečky a vydalo následující prohlášení:

"Postoj Spyglass je naprosto jasný: Netolerujeme antisemitismus a podporu k nenávisti v jakékoliv podobě, včetně nepravdivých odkazů na genocidu, etnické čistky, překrucováním holokaustu nebo čímkoliv, co hrubě překračuje hranici nenávistných projevů."

Někteří lidé samozřejmě herečku obhajují a hrozí bojkotem filmu, ale je na studiu Spyglass, zda chce či nechce s herečkou dál spolupracovat, pokud nesouhlasí s její veřejnou prezentací.

Zdroj: CBM, Independent, Spyglass (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat