Hororový tip: Temná Sklizeň - Brutální jízda od režiséra 30 dní dlouhé noci


 David Slade stále umí.

David Slade si získal srdce hororových fanoušků komiksovou upíří podívanou 30 dní dlouhá noc (2007), která nabízela jak spoustu krve, tak to, co je pro horory podle našeho ještě důležitější a to hororové atmosféry. A proto nám udělalo radost, když jsme se dozvěděli, že Slade dohlédne na adaptaci ceněné knihy Dark Harvest.

A je to tu, film Dark Harvest/Temná Sklizeň (2022) je venku a nedopadlo to vůbec špatně. Tedy ano, má to rezervy, především v případě příběhové stránky, která působí nedopečeně, ale atmosféra je opět vynikající, herecké obsazení je fajn a některé momenty jsou lahodně brutální.

Film se odehrává v na počátku šedesátých let minulého století (a je tím pádem sympaticky retro), kdy se v malém městě blíží Halloween a s ním i rituál, kdy mladí muži loví monstrum známé jako Old Sawtooth Jack, které se snaží dostat do místního kostela a to před půlnocí. 

Ten, komu se ho podaří zabít, získá pro sebe a svou rodinu velké množství výhod a může opustit město, což je jinak téměř nemožné. Ale asi vás nepřekvapí, že vše není tak, jak to na první pohled vypadá...

Jak jsme zmínili, děj není ideální (byť je námět působivý), ale jinak jsme si film užili a jde o skvělou volbu na halloweenský večer.

Hodnocení novinářů je dle Metacritic 51 % a dle RottenTomatoes je 6 z 10.

Film nabízí streamovací služba Amazon Prime Video.


Zdroj: MGM (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat