Fantastická zvířata: Nebylo to dost kouzelné, série si nepřekvapivě dává pauzu


 Potvrdil to režisér.

Filmy Fantastická zvířata si nevedou ani zdaleka tak dobře jako Harry Potter a to platí i pro zatím poslední díl Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022), který utržil cca 407 milionů při rozpočtu 200 milionů, což se dá považovat jen za mírný úspěch, pokud vůbec.

Dalo se tak čekat to, že série předčasně skončí (původně se mluvilo o vyšším počtu dílů). To sice režisér David Yates nepotvrdil, ale prozradil, že si značka dává pauzu (jak dlouhou, to je ve hvězdách):

"Natočili jsme tyhle tři filmy, poslední v době pandemie a byla to nesmírná zábava, ale bylo to obtížné. Popravdě jsme točili v době, kdy nebyly vakcíny. Naštěstí, nikdo neonemocněl, ale měli jsme na natáčení velmi detailní protokol. Jsme všichni pyšní na [Brumbálova tajemství] a když se dostala do světa, potřebovali jsme jednoduše svým způsobem zastavit a dát si pauzu a jít na to pozvolna. Myšlenka, že bude pět filmů nás skoro všechny zaskočila. Jo (J. K. Rowling, pozn. redakce) to spontánně zmínila během novinářské projekce. Nikdo nám neřekl, že jich bude pět... Jsem si jistý, že se jednou vrátíme. Ale ano, nemluvil jsem s Jo, nemluvil jsem s Davidem Haymanem (producent, pozn. redakce), nemluvil jsem s Warner Bros.. Jednoduše si dáváme pauzu. Je to příjemné. Dovoluje mi to věnovat se věcem jako [Obchodníci s bolestí]."

Přiznáváme, že my si, na rozdíl od Davida, nejsme tak jistí návratem Fantastických zvířat, Warner Bros. bude asi velmi zvažovat, zda investovat další stovky milionů do série, která se v minulosti stěží dostávala do "černých čísel", ale uvidíme.

Zdroj: Total Film, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat