Skvělá zpráva, stávka hollywoodských scenáristů končí


Ale trvalo to.

Už poměrně dlouhou dobu probíhá v Hollywoodu stávka scenáristů a herců a možná vás to překvapuje, protože máte dojem, že se topí ve zlatě a diamantech, ale faktem je, že drtivá většina z nich nevydělá ročně ani tolik, aby jim bylo hrazeno zdravotní pojištění. 

Není tak divu, že herci a scenáristé řekli dost, speciálně pak s ohledem na to, že šéfové filmových studií často berou desítky milionů dolarů a ještě jsou tak odvážní, že někteří z nich prohlásí, že mají stávkující nereálné požadavky.

Několikrát se zdálo, že se blíží stávka ke konci, ale zatím to nevyšlo. Tentokrát se to ale podařilo, alespoń částečšně. Po téměř 150 dnech stávky podle všeho organizace The Writers Guild of America a The Alliance of Motion Picture and Television Producers dosáhly dohody a je vysoce pravděpodobné, že stávka scenáristů skončí v dohledné době. 

Detaily aktuálně nejsou známy, ale stávkující požadovali nejen lepší platové podmínky, ale také ochranu před využíváním umělé inteligence místo herců a nebo třeba určení minimální velikosti štábu. 

Očekává se, že stávka scenáristů by mohla být definitivně ukončena v rámci několika dnů, ovšem ještě zbývá přesvědčit ke stejnému kroku herce.

Zdroj: CBM

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat