Nefňukejte a bojujte, známý režisér promluvil o tom, jak čelit komiksovým filmům



Martin Scorsese se opět vyjádřil ke komiksovým filmům. 

Je poměrně časté, že se někteří tvůrci vyjadřují v tom smyslu, že komiksové projekty "ničí" kinematografii a v minulosti se ne zrovna lichotivě rozpovídal o komiksovkách také Martin Scorsese a právě ten se k tomu vyjádřil znovu:

"Nebezpečím je to, co způsobují naší kultuře. Důvodem je to, že budou následovat generace, které si budou myslet, že filmy jsou pouze takové - to je to, jaké jsou filmy. Už si to myslí. To znamená, že musíme tvrději bránit. A je to o tom, vrátit se ke kořenům. Musí to vycházet ze samotných filmařů. A víte, máte tu bratry Safdiovy a máte Christophera Nolana, víte, co to znamená? Udeřit na ně ze všech stran. Udeřit na ně ze všech stran a nevzdávat se. Ukažte, co máte. Vzhůru do toho a udělejte to. Zkoušejte to jinak. Nestěžujte si na to. Ale je to pravda, protože musíme zachránit kinematografii."

Komiksový žánr už asi není tak zvučný, jako před nějakou dobou, ale stále je nesmírně populární, ovšem s ohledem na tržby některých nekomiksových projektů je otázkou, jestli je nutné být takto agresivní a "bojovat" proti nim. Ale jestli to povede k větší originalitě filmů, je to dobře hlavně pro diváky.

Zdroj: GQ, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat