Zatím nic moc, tenhle rok Marvelu příliš nevychází, ať už jde o filmy nebo seriály

Snaha vsadit na kvalitu a ne na kvantitu se zatím míjí účinkem. 

V posledních letech bylo zřejmé, že Marvelovské filmové universum už není oním neochvějným miláčkem publika, jako tomu bývalo v minulosti. A to si uvědomil i sám Marvel, který se rozhodl nebo to alespoň prezentoval, že se zaměří více na kvalitu a ne na kvantitu. 

SOUVISEJÍCÍ: TŘI DŮVODY, PROČ SI (NE)PUSTIT SECRET INVASION

Na jednu stranu se mu musí nechat, že přestal sázet na jistotu a zkoušel experimentovat, na tu druhou je nutné zmínit, že to zatím příliš nevychází. Když se totiž podíváme na letošní rok, není to zatím úplně to pravé ořechové ať už je řeč o filmech nebo seriálech. Jsou tu výjimky, ale stále nejsme zpět na úrovni, kdy každý marvelovský projekt sbírá nadšené ohlasy. A jak to tedy letos vypadá? Uvedeme hodnocení novinářů ze serveru RottenTomatoes a hodnocení diváků z databáze IMDb.

Ant-Man a Waps: Quantumania (2023)

Měla to být plnohodnotná představovačka Kanga (Jonathan Majors), jehož variant se mihnul v první řadě Lokiho, ale vyklubala se nám z toho pestrobarevná chaotická podívaná, která neoslnila ani novináře (průměrné hodnocení 5,5 z 10) a ani diváky (6,1 z 10). Tržby pak byly cca 476,1 milionů dolarů při rozpočtu 200 milionů dolarů, takže také žádná sláva (nepsané pravidlo říká, že by bylo dobré, aby film vydělal 2,5násobek svého rozpočtu, pokud se chce dostat do "černých čísel")¨.

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

To je zatím jediná letošní vlaštovka a ty jaro nedělají. Rozloučení aktuálního týmu Strážců a Jamese Gunna s Marvelem se povedlo. Novináři udělili slušných 7,3 z 10 a diváci ještě lepších 8,1 z 10. Tržby pak jsou téměř 845 milionů dolarů při rozpočtu 250 milionů dolarů. 

Tajná invaze/Secret Invasion

Dobrou zprávou je, že tahle série je návratem k vážnějšímu pojetí marvelovek a kromě toho obsazení je výtečné. Ale tempo není ideální, scénář také ne a finále první řady bylo vysloveně neuspokojivé. Není tak divu, že jen 56 % recenzí novinářů je pozitivních (což je na poměry marvelovských seriálů málo) a diváci udělili hodnocení lehce nadprůměrných 6,2 z 10. A pokud jde o sledovanost, tu streamovací služba Disney+ obvykle neuveřejňuje, ale analytici mluví o tom, že nebyla úplně oslnivá, což je nemilé s ohledem na to, že rozpočet projektu měl být 212 milionů dolarů. 

Marvel letos nabídne ještě tři projekty a to film Marvels (premiéra 9. 11. 2023) a tři seriály, druhou řadu Lokiho (premiéra 6. 10. 2023), druhou řadu I Am Groot a první řadu Echo (premiéra 29. 11. 2023). My sázíme na to, že nejlépe dopadne Loki, ale doufejme, že ani zbývají projekty nebudou propadáky. Marvel opravdu potřebuje chytit druhý dech.

Zdroj: Marvel Studios/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat