Sněhurka a sedm trpaslíků: Může za to Peter Dinklage. Herec si myslí, že kvůli hvězdě Hry o trůny neuvidíme ve filmu trpaslíky


 Dylan Postl obvinuje Petera Dinklagea.

Chystá se hraná verze Sněhurky a sedmi trpaslíků a jako některé předchozí remaky animovaných disneyovek i tenhle projekt vyvolává kontroverze. Jedním z důvodů je to, že hlavní roli Sněhurky ztvární latinskoamerická herečka Rachel Zegler. Ale asi větší poprask vyvolalo zjištění, že v případě sedmi trpaslíků bude pravděpodobně jen jeden herec malého vzrůstu.

Na to si postěžoval bývalý zápasník wrestlingu Dylan Postl, který z toho obviňuje herce Petera Dinklagea, respektive jeho vyjádření, kdy Peter pochválil obsazení Rachel, ale poznamenal, že příběh, ve kterém sedm trpaslíků žije v jeskyni je k*revsky zpátečnický. Disney nicméně poznamenal, že příběh sedmi společníků Sněhurky bude upraven. A Postl si myslí, že Dinklageova slova mohou za to, že on nedostal šanci zahrát si trpaslíka:

"Jsou tu herci, jsou tu trpasličí herci, kteří sní o tom, že budou hrát ve velkém filmu jako je remake od Disneyho a teď, kvůli tomu, co řekl Peter Dinklage minulý rok o tuhle možnost přišli a to kvůli 'progresi'. není to fér, protože tu nejsou role pro herce mého vzrůstu... Nemůžu se ucházet o role, o které se ucházejí Harrison Ford nebo George Clooney, protože nejsou pro mě. Tyhle trpasličí role jsou pro lidi mého vzrůstu a teď nám to bylo sebráno. Nemám pocit, že je to správné a nejen to, vzpomeňte si i na kaskadéry a dubléry, mluvíme tu o mnoha hercích mého vzrůstu, kteří nedostanou tyhle velké role. A všichni trpaslíci se starali o Sněhurku. Nebyli monstry z jeskyní, o kterých lidé mluví. Měli všichni sedm různých charakteristik pro sedm různých herců z mé komunity."

Je to citlivá situace. Je mnoho těch, kteří nechtějí změny v případě nových verzích klasických příběhů a je mnoho těch, kterým nevadí, pokud mají smysl. Co platí v tomto případě, to si musí udělat názor každý sám a asi nejlépe až po premiéře, která se odehraje 21. 3. 2024.

Zdroj: SFFGazette, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat