Za to, že už Dwaynea Johnsona neuvidíme jako Black Adama může podle herce nové vedení


Zřejmě ne tak úplně.

Je veřejným tajemstvím, že Dwayne Johnson, který ztvárnil Black Adama, se méně či více (spíše více) snažil chytit otěže DC universa a tvarovat ho podle sebe. Ovšem, film Black Adam (2022) nebyl zrovna miláčkem novinářů a ani tržby nebyly žádná sláva, takže se z Dwaynea nestal nový pilíř DC světa a herec naznačil, že za to může nové vedení:

"Black Adam byl chycen do víru nového vedení. Ve vedení došlo k tolika změnám. Pokaždé, když je tu společnost, která je veřejně obchodovatelná a proběhnou všechny tyhle změny ve vedení, objeví se lidé, kteří přijdou s kreativními i ekonomickými rozhodnutími, se kterými nemusíte souhlasit. Tohle je jedno z největších tajemství. Máte největší premiérové tržby vaší kariéry. Dobře, ne v Číně, která mohla přidat 100, nebo 200 milionů dolarů. Máte superhrdinu a chcete, aby se rozšiřovala značka. Přivedete zpět Supermana a Henryho Cavilla, díky čemuž svět šílel. A vytvořili jsme v Black Adamovi rozmanité superhrdinské portfolio s muži a ženami různých barev pleti. Objeví se nový vlastník týmu amerického fotbalu a řekne, 'Tohle není můj trenér, tohle není můj rozehrávač.' Nezáleží na tom, kolikrát jste vyhráli Super Bowl nebo kolik [vítězných] prstenů máte, nakonec se pokračuje s někým jiným."

Dwayne se už delší dobu snaží prezentovat to, že byl Black Adam úspěch a ano, premiérový víkend byl parádní, ale pak už to taková sláva nebyla a konečná čísla jsou cca 393 milionů dolarů celosvětové tržby při rozpočtu, který se odhaduje mezi 190 až 260 miliony dolarů a nepsané pravidlo říká, že aby se film stal ekonomicky úspěšným, musí vydělat alespoň 2,5násobek svého rozpočtu. Je ale na místě poznamenat, že názory na (ne)úspěch filmu se liší. Někteří ho považují za propadák, jiní za mírný úspěch, ale opravdu mírný, takže Black Adam nebyl zdaleka tak ekonomicky úspěšný, jak se Johnson snaží naznačovat. Není tedy divu, že nové vedení se do rozšiřování příběhu téhle postavy nehnalo. Jak sám Dwayne uvedl, mluvíme o veřejně obchodovatelné společnosti a tam jde o peníze v první řadě.

Zdroj: Neb, DC Films / Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat