Zaklínač: Bylo nutné zjednodušit příběh kvůli americkým divákům, tvrdí producent


 Ouch.

Na sérii Zaklínač míří velké množství kritiky a to například za to, že s předlohou nakládá velmi volně a mnoho zápletek a momentů zjednodušuje. Respektive, to platí pro druhou a třetí řadu, první pro změnu občas dostávala za uši proto, že byla pro neznalce předlohy matoucí. 

SOUVISEJÍCÍ: PROČ LIDÉ KRITIZUJÍ TŘETÍ ŘADU ZAKLÍNAČE?

Nicméně, pokud se bavíme o druhé a třetí řadě, některým nevonělo to, že příliš "osekává" určité dějové linky. Ovšem, producent Tomek Baginski přišel s velmi odvážným vysvětlením:

"Pokud je seriál natočen pro masové publikum s různými zkušenostmi, z různých částí světa a velké množství z nich jsou Američané, nejen, že tahle zjednodušení dávají smysl, jsou nezbytná. Je to pro nás bolestné a pro mě také, ale vyšší úroveň nuancí a komplexity způsobí menší dosah, neosloví tolik lidí."

Naznačil tedy to, že pokud je projekt komplikovanější, spousta lidí o něj nebude mít zájem. Specificky pak zmínil americké diváky. Ovšem, v minulosti najdeme mnoho příkladů toho, že komplexní seriály a filmy byly úspěšné a to i v USA, takže těžko říct, jestli je tohle pádný argument.

Zdroj: Wyborcza / SFFGazette, Netflix (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat