Sony mohlo vlastnit celé Marvelovské filmové universum za směšnou částku. Odmítlo to


 Teď si asi strhá vlasy. 

Marvelovské filmové universu (i když jsou jeho novější projekty někdy poměrně kritizovány) je jednou z nejúspěšnějších značek ve filmové/seriálové branži. A jejím vlastnictvím se mohlo chlubit Sony. 

Mělo šanci získat na něj práva (vyjma X-Menů a Fantastické čtyřky, kteří spadali pro Fox), ale nakonec se rozhodlo, že chce jen Spider-Mana. Prozradil to bývalý pracovník Sony Yair Landau:

"[Marvel] se zrovna vyhrabal z bankrotu. Neměli žádné peníze a věděli, že máme část práv. A také samozřejmě věděli, že máme velký zájem o natáčení marvelovských filmů, takže za mnou přišli a vyjednali jsme dohodu na 25 marvelovských filmů za 25 milionů dolarů. Každá z postav, na která měli práva, byla součástí nabídky. Kolektivní tým [v Sony] se rozhodl, že nemají zájem o další marvelovský materiál, nechtěli do toho investovat. Bylo mi řečeno, 'Nikoho nezajímají ostatní [postavy], pouze Spider-Man.' Pomyslel jsem si, že jsou idioti, to bylo to, co mě napadlo. Bylo mi nakázáno, abych se tam vrátil a získal pouze Spider-Mana."

K čemuž také došlo, Sony získalo práva na Spider-Mana za 10 milionů dolarů, ale za dalších 15 milionů mohlo mít drtivou většinu ostatních postav, které nyní vydělávají stovky a stovky milionů dolarů. Je tedy patrné, že nešlo o zrovna chytré rozhodnutí. 

Zdroj: Bleeding Cool, Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat