Warner Bros. bude mít kvůli DC filmům rekordní ztráty


 To účetním radost neudělá. 

DC filmům se v poslední době prostě nedaří. O jejich kvalitě můžeme diskutovat, ale pokud jde o finanční úspěšnost, čísla mluví jasně. Pokud se budeme bavit jen o tomhle roce, ztráty z DC filmů by se letos mohly vyšplhat až k částce mezi sto až dvě stě miliony dolarů. 

SOUVISEJÍCÍ: JUSTICE LEAGUE BYLA HROZNÁ, PROHLÁSILA BÝVALÁ ŠÉFKA DC

Hodně záleží na tom, jak si povede Aquaman and ztracené království (premiéra 21. 12. 2023), kdy první díl zabodoval, ale v případě druhého se mluví o tom, že testovací projekce nedopadly nejlépe a tvůrci se snaží zachránit, co jde. 

Nicméně, dosavadní DC filmy, které měly premiéru letos si jednoduše nevedly zrovna excelentně. Druhý Shazam stál 125 milionů dolarů (tržby na propagaci nejsou započítány) a utržil celosvětově jen necelých 134 milionů dolarů, Flash měl vyjít na 200 milionů dolarů (plus 150 milionů na propagaci), tržby byly necelých 269 milionů dolarů. A Blue Beetle je sice stále v kinech, ale také se neočekává, že by to byl zrovna ekonomický hit s tím, že pokud si povede dobře v případě domácího promítání, jeho maximální výnos se odhaduje na 75 milionů dolarů, ale počítá se spíše s méně. 

Jak bylo zmíněno, situaci může zlepšit druhý Aquaman, ale i kdyby se přiblížil úspěchu jedničky, DC projekty budou tento rok ve ztrátě. 

Uvidíme, zda situaci pomůže restart, který se v chystá pod dohledem nového vedení DC Films, ale je patrné, že v současné chvíli DC komiksovky nejsou zrovna továrnou na peníze. 

Zdroj: The Direct, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat