The Last of Us: Steven Spielberg poslal pochvalný dopis tvůrcům seriálu za epizodu s gay romancí

Oslavovaný režisér byl nadšen. 

Seriál The Last of Us se povedl, ale i v jeho případě došlo k určité kontroverzi. Konkrétně v případě epizody Long Long Time, která se zaměřila na dvojici stárnoucích partnerů Billa a Franka, které skvělým způsobem ztvárnili Nick Offerman a Murray Bartlett.

Samozřejmě se objevily určité homofobní názory, ale třeba i tvrzení, že šlo o takzvanou "vatu", která pro příběh neměla žádný smysl. Naopak ale plno lidí daný díl chválilo za jeho citlivé podání, herecké výkony a obecně zpracování, kdy nám byl prezentován lidský civilní příběh, který se odehrává uprostřed "zombie apokalypsy" a podle všeho byl z toho nadšen i sám legendární Steven Spielberg. Režisér Peter Hoar během rozhovoru prozradil, že tvůrce seriálu Craig Mazin obdržel od Spieberga dopis:

"No, nedostal jsem ho přímo já, ale scenáristovi mé epizody a všech epizod z The Last of Us Craigu Mazinovi přišel dopis od Stevena Spielberga. Ukázal ho mně, Nicku Offermanovi, Murrayi Bartlettovi a [kameramanovi] Ebenu Bolterovi. Došlo v podstatě k tomu, že skupina chlapů ve středním věku začala vřískat, protože jejich idol ví, kdo jsou. Myslím si, že věděl, kdo jsou ostatní, ale ne, kdo jsem já. A nyní na to pravděpodobně zapomněl."

Není běžné, že by velcí režiséři psali dopisy tvůrcům, takže není divu, že z toho tvůrci byli nadšení, jde o velmi působivé vyjádření podpory a milou pochvalu, která pro ně má jistě větší hodnotu než útočné komentáře v internetových diskusích.

Zdroj: Collider, HBO (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat