Secret Invasion: Tohle Marvel potřeboval, nejdospělejší projekt pro Disney+ a skvělá špionážní podívaná, první reakce jsou venku


 Žádná podívaná pro děti.

Doufalo se a věřilo, že seriál Secret Invasion/Tajná invaze bude vážnou podívanou a ne pestrobarevnou komedií, kterými nás Marvel v poslední době k (nelibosti mnohých) zásobuje. Nebudeme vás napínat, vyšlo to, jde o zatím nejdospělejší marvelovskou sérii, kterou streamovací službě Disney+ nabídla. Nebo to tak vypadá podle prvních názorů novinářů na úvodní dvě epizody.

Doufalo se, že půjde o podívanou ve stylu například Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) a recenzenti toto potvrdili. Nebojí se seriál označil za špionážní thriller, který je na poměry Marvelu velmi realistický a je určen pro dospělejší publikum, ať už kvůli stylizaci, tak kvůli násilí. Neustále jsme drženi v napětí, atmosféra je intenzivní a šikovně se pracuje s tím, že není jasné, komu lze věřit a komu ne.

První dva díly, které byly novinářům k dispozici vysloveně nespěchají, pokud jde o tempo, ale jsou plné velkých a zajímavých nápadů a epických okamžiků. Jde podle novinářů o něco, co připomíná výtečný seriál Andor nebo třeba filmy Mission: Impossible s mimozemšťany. 

Co se líbí je to, že seriál poskytuje prostor Furymu (Samuel L. Jackson), aby zazářil a daří se mu to. Další pochvaly pak míří na nováčka v MCU Olivii Colman a marvelovského matadora Dona Cheadleho jako Jamese Rhodese. 

Jak bylo naznačeno, je nutné počítat s tím, že první epizoda není vysloveně zběsilá a novináři nabádají diváky, aby si počkali do druhé, která opravdu stojí za to. 

Samozřejmě ne všichni jsou nadšení a objevily se i názory (byť jsou v menšině), že to není tak temný špionážní thriller, jak bylo prezentováno, ale že by vysloveně někdo extrémně peskoval, to zase ne. 

Nakonec je tedy Tajná invaze něčím, v co jsme doufali, vážné dospělé dobrodružství s charismatickým obsazením.

Zdroj: The Direct, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat