Mission: Impossible Odplata - První reakce mluví o zatím nejlepším filmu roku


 Tom Cruise stále válí. 

Filmová série Mission: Impossible měla dobré díly a méně dobré díly, ale asi žádný nebyl vysloveně nepovedený. A nebude jím ani Mission Impossible: Dead Reckoning/Mission: Impossible Odplata - První část. Alespoň to tak nevypadá podle prvních reakcí novinářů. 

Ano, ty bývají někdy přehnané, ale i kdybychom tlumili nadšení, které je z nich patrné, pořád to vypadá, že půjde o povedený blockbuster. 

Chvála samozřejmě míří na Toma Cruise v hlavní roli, ale není jediný, kdo září, nadšení vzbudila i okouzlující Hayley Atwell, která je označována jako skvělý přídavek k sérii a to samé platí i pro Pom Klementieff. Opět boduje i "veteránka" série Rebecca Ferguson. Zmiňováno je ale v podstatě celé obsazení, které rozhodně nezklame. 

Film má nějaké dvě a půl hodiny, což není málo, ale podle všeho tahle slušně dlouhá stopáž uběhne jako voda a člověk nemá čas se nudit. Ať už díky skvělým akčním scénám, které jsou choreograficky vypilované a strhující, nebo excelentním vizuálům a působivé hudbě. Vrcholem je prý pak dění ve vlaku, které bere dech (kousky jsme viděli už v trailerech). 

Kladem je i "padouch" v podobě umělé inteligence, což je velmi aktuální téma a je prý zpracováno velmi dobře. Chváleni jsou i lidští záporáci, byť je zmiňováno to, že motivace některých z nich může být poměrně zvláštní. Další výtka směřuje na to, že někdy emoce nemají takový dopad, jak asi tvůrci doufali. 

Ale i tak drtivá většina novinářů pěje chválu a mluví o jednom z nejlepších, ne-li úplně nejlepším filmu, který se zatím letos objevil.

Premiéra je naplánována na 13. 7. 2023.

Zdroj: The Direct, Paramount Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat