Nový film Spider-Man dostál očekáváním, první reakce jsou oslavné


 Povedlo se. 

Animáč Spider-Man: Paralelní světy (2018) byl finančním úspěchem, ale také stal se stal miláčkem fanoušků a recenzentů. Existovaly tak pochopitelné obavy týkající se toho, že pokračování nazvané Spider-Man: Napříč paralelními světy (premiéra 1. 6. 2023) nemusí laťku udržet s ohledem na to, že byla nastavena opravdu vysoko.

Jak se ale zdá, dopadlo to lépe než se čekalo. První reakce jsou totiž velmi nadšené. Začněme třeba tím, že jsou novináři naprosto uneseni z vizuálního pojetí, které je podle nich úžasné a dechberoucí. Někteří si dokonce myslí, že posouvá animaci na novou úroveň. Pochvaly míří i na skvělou a choreograficky povedenou akci. 

Ovšem, nejde jen o to, že film dobře vypadá, kvalitní je i obsah. Miles Morales (Shameik Moore) je vynikající a stejně tak Gwen Stacy (Hailee Steinfeld). (Nejen) o nich se dozvíme víc. Příběh prý dává až překvapivý smysl na to, že se odehrává ve zběsilém multiversu, jsou připraveny různé zvraty a překvapení, ale ve své podstatě je děj komorním příběhem někoho, kdo chce být přijímán takový jaký je. A funguje to. Stejně tak jako humor, kterého samozřejmě není málo a obvykle padá na úrodnou půdu. Někteří film přirovnávají k Impérium vrací úder s tím, že je film temnější a lepší než jednička snad v každém ohledu.

Jediná výtka, respektive ani ne tak výtka, jako očekávatelný fakt je to, že příběh působí neukončeně, což je s ohledem na již oznámený další film Spider-Man: Beyond the Spider-Verse (premiéra 28. 3. 2024) očekávatelné.

Zdroj: CBM, Sony Entertaiment (úvodní obrázek)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat