Harry Potter: Seriálový reboot potvrzen. Co si o tom myslí autorka knižní předlohy?


Co na to říká?

Nedávno se začalo mluvit o tom, že se dočkáme nové adaptace knih Harry Potter, ale tentokrát v seriálové podobě. 

To některé potěšilo a jiné rozčílilo, protože se jim nelíbí, že jejich milované postavy ztvární někdo jiný. Ovšem reboot prostě a jednoduše bude, to oznámil šéf společnosti HBO & Max Casey Bloys:

"Jsme nadšeni z toho, že publiku poskytneme možnost objevit Bradavice úplně novým způsobem. Harry Potter je kulturním fenoménem a je jasné, že je tu neutuchající láska a touha po kouzelnickém světě. Spolu s partnery z Warner Bros. Television a J. K. Rowling tahle nová série Max Originals ponoří hluboko do každé z těchto ikonických knih, které si fandové celé tyto roky užívají."

Ale co na to říká J. K. Rowling, tedy autorka knižní předlohy? Je ráda, že se její příběh objeví v nové verzi, nebo by preferovala, aby se alespoň ještě pár let tvůrci k již známému příběhu nevraceli?

"Oddanost [společnosti] Max (streamovací služba HBO Max změnil jméno pouze na Max, pozn. redakce) tomu, aby zachovali integritu mých knih je pro mě důležitá a těším se na to, že budu součástí nové adaptace, která nám dovolí určitou úroveň hloubky a detailnosti, kterou poskytuje pouze delší forma televizní série."

Aktuálně se počítá s tím, že každá kniha dostane jednu řadu, datum premiéry ani začátku natáčení v současné chvíli nejsou známy. 

Zdroj: SFFGazette, Warner Bros. Discovery


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat