Strážci Galaxie Vol. 3: Vybírám herce podle talentu, ne podle etnicity, reagoval Gunn na rasistický komentář


 Nenechal si brblání o "woke" přístupu líbit.

Ve filmu Strážci Galaxie Vol. 3 (premiéra 4. 5. 2023) bude hlavním padouchem High Evolutionary v podání herce Chukwudi Iwuji, se kterým režisér/scenárista Strážců James Gunn pracoval na skvělém seriálu Peacemaker, takže měl šanci poznat, jakou pracovní morálku má a jak je talentovaný. 

Ale s ohledem na to, že v komiksu má High Evolutionary jinou etnicitu, se samozřejmě ozvaly stížnosti jako ta následující:

"Kruci... další bílý chlap, ze kterého udělali černého chlapa. Proč ho nemůžou nechat bílým nebo nevím, vybrat jinou minoritu? Co třeba Asiata nebo lapám po dechu! Latinoameričana? (kolik Latinoameričanů nebo Asiatů je v MCU? Dohromady nějakých 5??) Nebo z něj udělejte indiána nebo něco... protože to nedělají a neudělají, to je dělá 'woke'. Příště důležitá postava (hrdina/padouch) bude trans nebo homosexuál nebo nebinární (i když v komiksu není). Smutné a patetické. Vybírají na základě rasy a toho, co je politicky korektní a ne na základě hereckého talentu a co je zavedeno."

James Gunn se ale rozhodl na tyhle výtky zareagovat (což udělal už v minulosti, kdy upozornil, že Chukwudi je nejlepší herec, se kterým kdy pracoval):

"Vybírám nejlepšího herce, tečka, a nejlepší osobu pro roli. Kašlu na to, jakou etnicitu Chukwudi Iwuji má, takže přestaňte s těmito rasistickými domněnkami, PROČ byl vybrán (a kromě toho, hraje chlapa, který je skoro vždy fialový).

Je pravda, že většina variací High Evolutionary má svéráznou barvu (kvůli exoskeletu), takže je poměrně zvláštní stěžovat si na to, že se změnilo jeho etnikum.

Zdroj: Instagram, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat