Šéf společnosti Disney se ptá, jestli marvelovky potřebují pokračování. A Marvel představil první superhrdinku, která vznikla přímo pro MCU


 Komiksové střípky.

Marvelovské filmové universum dlouhou dobu fungovalo bez větších problémů, ale v posledních letech už není situace tak přesvědčivá a Marvel má v plánu změnit strategii a soustředit se spíše na kvalitu projektů a ne na jejich kvantitu. 

K situaci se vyjádřil i staronový šéf firmy Disney (pod kterou Marvel spadá) Bob Iger:

"Na co se v Marvelu musíme podívat není za každou cenu objem marvelovských příběhů, ale na to, kolikrát se vracíme k určitým postavám. Pokračování pro nás obvykle fungují dobře, ale pro příklad, potřebujeme třetí nebo čtvrté? Nebo je čas zaměřit se na jiné postavy? Pokud jde o značku Marvel, není tu nic, co by bylo vysloveně špatně. Myslím si, že se prostě musíme podívat na to, z jakých postav a příběhů těžíme. A pokud se podíváte na směr Marvelu v posledních pěti letech, uvidíte spoustu nových věcí. Nyní se například vrátíme zpět k sérii Avengers, ale s úplně novými Avengery."

Zdá se, že Iger by preferoval spíše to, abychom se dočkali maximálně dvou dílů u jednotlivých sérií vyjma Avengers, u kterých preferuje to, aby se změnilo jejich složení, k čemuž už ostatně roky dochází, členové se průběžně obměňuje. 

A když už se Iger zmínil o novinkách, máme tu jednu velkou a to, že bude v Marvelovském filmovém universu představena první superhrdinka, která vznikla přímo pro něj a nemá původ v komiksu. 

Objeví se ve druhé řadě animované série What if...?/Co kdyby...? a jmenuje se Kahhori. Jedná se o členku kmene Mohawků a dostala se do kontaktu s Tesseractem (krychle obsahující jeden z Kamenů nekonečna). Neznáme ale zatím další detaily (jako jsou například její schopnosti). 

Jak bylo řečeno, jde o první postavu v MCU, která se neinspirovala u komiksu. Sice jsme viděli některé charaktery, které se výrazně lišily od komiksové předlohy, ale stále na ně odkazovaly, Kahhori je ovšem naprosto novou superhrdinkou.

Druhá řada by seriálu by měla mít premiéru během tohoto roku.

Zdroj: Marvel

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat