Otřesy u Marvelu, společnost opouští jedna z nejvýše postavených osobností, která stála u zrodu MCU


 Přišlo to jako blesk z čistého nebe. 

Jméno Victoria Alonso možná neznáte, ale faktem je, že jde o jednu z nejvýše postavených osob u Marvelu, na starosti měla například animaci, postprodukci a VFX (postprodukce týkající se digitálních triků), což je jeden z nejdůležitějších (a nejnákladnějších) aspektů marvelovek. Victoria pracovala u Marvelu nějakých 17 let a tak zpráva, že společnost opustila, mnohé zaskočila. 

Oficiální důvody zatím nebyly odhaleny, ale mluví se o tom, že to má co dělat s nespokojeností s první fázi takzvané Multiverse ságy (odstartovala ji čtvrtá fáze Marvelovského filmového universa), ale také je veřejným tajemstvím, že někteří experti na speciální efekty si spolupráci s Marvelem zrovna nepochvalují, údajně po nich firma chce, aby podstatné věci měnili na poslední chvíli v šibeničních termínech a obecně se mluví o toxickém pracovním prostředí. 

A objevují se zprávy, že za neomalený přístup k tvůrcům můžeme právě Alonso a prý nebylo radno jí vzdorovat, protože vám údajně mohla velmi zkomplikovat další zakázky. 

Samozřejmě jsou to nepotvrzené informace, takže je obtížné odhadovat, kolik je pravdy na tom, že Victoria měla hlavní vinu na špatných vztazích s tvůrci digitálních triků, ale jedno je jasné, od Marvelu odešla jedna z nejdůležitějších osob, která pomohla například s produkci už Iron Mana (2008) a její stopu najdete snad na každém dosavadním projektu v Marvelovském filmovém universu. 

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat