John Wick: Kapitola 4 - Jedna z nejlepších akčních jízd za poslední roky

 Vyšlo to i počtvrté.

Letos 23. 3. 2023 se dočkáme čtvrtého dílu kultovní akční série John Wick a jestli jste se obávali toho, že tvůrcům došly nápady a energie, pak se pletete. Recenzenti jsou nadšení, první reakce nešetří lichotkami.

SOUVISEJÍCÍ: DRUHÝ CONSTANTINE NENÍ TAK JISTÝ, JAK SE ZDÁLO

Chválí například to, že film velmi dobře pracuje se základy, které položily předchozí tři díly, využívá vybudovaného světa a dočkáme se i rozuzlení příběhu, který byl rozvíjen roky (nicméně se očekává, že závěr publikum rozdělí). Film funguje i po emocionální stránce a má na diváka dopad. Samozřejmě, platí to v případě, že přistoupíte na "videohernost" celé série John Wick, ale to se asi v případě toho, že se zajímáte o čtvrtý díl předpokládá a zřejmě nepůjde do kina s tím, že netušíte, jaký styl Wick nabízí.

Samozřejmě děj je podstatný, ale co si budeme povídat, u akční série nehraje často primární roli, důležitější je právě akce a tady se první reakce shodují na tom, že jde o jeden z nejlepších akčních projektů za poslední roky, akční kinematografie na svém vrcholu a důvod, proč navštívit kina. 

Akce je stylová, nápaditá a neokouká se. Je podle některých překvapením, že nedošlo během natáčení k více zraněním, protože jednotlivé scény vypadají hodně nebezpečně a samozřejmě jsou pořádně krvavé, což k Wickovi patří. 

Na druhou stranu, byť nejsou větší výtky k tomu, že by tempo bylo někdy příliš pomalé, tak nejsou všichni nadšení ze stopáže, která má téměř 170 minut. Je podle některých příliš dlouhá, ale jiným naopak vyhovuje.

Pochvalu si vysloužilo i obsazení. Samozřejmě Keanu Reeves, ale i nováčci v sérii Donnie YenRina Sawayama

Pokud jste tedy milovníci akčního žánru a série John Wick, neváhejte, tohle je to pravé. 

Zdroj: RottenTomatoes, Lionsgate (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat