Dungeons & Dragons: Čest zlodějů - Fantasy, na které jsme dlouho čekali, první recenze většinou chválí


 Zatím to vypadá dobře.

Snahy o zfilmování kultovní deskové hry Dungeons & Dragons/Dračí doupě zatím nedopadly podle představ a tak asi nebylo obrovské množství lidí, kteří jásali, když bylo oznámeno, že dojde na další pokus nazvaný Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (premiéra 30. 3. 2023). 

Ovšem, čím víc informací se o něm objevovalo, tím nadějněji vypadal. Ostatně, už jen samotné obsazení vypadá skvěle. A kromě toho, trailer za trailerem dával vědět, že tohle točí tvůrci, kteří tematiku znají.

Ani to ovšem nemusí být zárukou kvality, někdy je to naopak spíše negativum, nicméně asi ne tentokrát. Objevují se první recenze a ty jsou většinou velmi pochvalné. 

Novináři oceňují, že má projekt úctu k předloze a většinou se daří převést to, co je pro ni typické na stříbrné plátno ve fungující podobě (několik recenzentů s tím nesouhlasí, ale většina ano). Nicméně to nevypadá, že musíte být oddaní hráči Dračího doupěte, abyste si film užili. Ovšem, je možné, že někdo může být zaskočen příběhem, kdy se toho v jednu chvíli může dít "až moc".

Noví Dungeons & Dragons jsou označován jako něco, co publikum opravdu potěší díky rychlému spádu, neustávajícímu dobrodružství a postavám, které nejsou vždy úplně emocionálně propracované, ale jsou zábavné a velmi charismatické. Je očividné, že si herci natáčení užili a jejich dobrá nálada se přenese i na diváky.

Jak bylo z upoutávek patrné, důležitou roli tu hraje humor a dobrou zprávou je, že většinou opravdu rozesměje. Je kvitováno, že se film nebere vážně, nadhled tu hraje důležitou roli. 

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je záměrně přepálenou uvolněnou podívanou s výtečným obsazením a povedenými akčními scénami, která si neklade za cíl víc než skvěle pobavit a to se podle všeho daří. Sice to trvalo hooodně dlouho, ale je tu konečně film, který je důstojnou adaptací Dračího doupěte.

V době psaní článku bylo na serveru sdružujícím recenze 85 % recenzí pozitivních a průměrné hodnocení 7 z 10.

Zdroj: RottenTomatoes, Paramount Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat