Dalo se to čekat, klíčová osobnost Marvelu, kterou Disney nečekaně vyhodil, zvažuje žalobu


 Victoria Alonso se možná bude bránit soudně.

Je to jen pár dnů, co vyšlo najevo, že byla jedna z nejvýše postavených manažerek Marvelu Victoria Alonso nečekaně propuštěna. Následně se objevily informace, že to bylo na popud firmy Disney (která vlastní Marvel) a důvodem mělo být to, že Victoria pro jinou společnost produkovala oceňovaný film Argentina, 1985 (2022) a poskytovala k němu rozhovory, což bylo podle Disneyho porušení smlouvy. Právnička Victorie Patty Glaser naopak tvrdí, že Disney k tomu dal její klientce svolení. 

A přestože mluvčí Disneyho vydal poměrně smířlivé prohlášení, byla tu velká šance, že se situace bude řešit právní cestou a zdá se, že tomu tak skutečně bude. Victorii bude zastupovat právnička Patty Glaser, která mimochodem pracuje také na případu producentky Karyn McCarthy, která byla vyhozena ze seriálu The Acolyte (Star Wars projekty taktéž spadají pod Disneyho). Victorie prý zvažuje, že podá žalobu na Disneyho a Marvel (ten prý do rozhodování vůbec nezasáhl, šéf Marvelu Kevin Feige se údajně do procesu rozhodování o propuštění Victorie rozhodl nezasahovat). 

Je tu samozřejmě ještě možnost, že se Alonso dohodne s Disneyem mimosoudně, ale můžeme jen hádat, jak se situace vyvine a žaloba tak význačné osobnosti asi není něčím, o co Disney stojí. 

Zdroj: Deadline, Walt Disney. Company (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat