Ant-Man 3: Vypadá to, že film bude finančním neúspěchem


 Nemusel by se dostat do černých čísel.

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) odstartoval pátou fázi Marvelovského filmového universa, ale asi ne ve stylu, který by si Marvel přál. Recenze nebyly zrovna pochvalné (byť nám přišel film jako zábavná komiksová jednuhubka), což by nebyl takový problém, pokud by si projekt vedl finančně dobře. 

SOUVISEJÍCÍ: TŘETÍ ANT-MAN JE ZÁBAVNÁ PTÁKOVINA SE SKVĚLÝM PADOUCHEM

On si ale nevede. Aktuálně se věří, že se celosvětové tržby zastaví někde u částky 500 milionů dolarů, což zní na první pohled jako slušné číslo, ovšem rozpočet byl údajně někde kolem 200 milionů dolarů, k tomu si připočtěte náklady na propagaci a poplatky distributorům a provozovatelům kin a výsledek je takový, že by třetí Ant-Man mohl být prodělečným (a kromě toho by měl nejmenší tržby ze všech dílů ze série). 

V posledních letech se jen pár marvelovek nedostal nad půl miliardy a to hlavně kvůli pandemii covid-19, ovšem v současné chvíli kina běží v podstatě v běžném režimu, tím pádem se důvody pro neúspěch skrývají jinde a je opravdu na místě nový plán Marvelu soustředit se na kvalitu, ne na kvantitu.

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat