Stav Bruce Willise je horší. Jeho rodina prozradila, jakou nevyléčitelnou nemocí trpí


Diagnóza není přívětivá.

Nedávno jsme se dozvěděli nepříjemnou zprávu, herec Bruce Willis se dál nebude věnovat intenzivně hraní s ohledem na to, že mu byla diagnostikována afázie (porucha komplikující mluvení a porozumění mluvenému slovu), ovšem nyní Willisova rodina prozradila, jak je na tom herec v současné době a nejsou to pozitivní zprávy:

"FTD je krutá nemoc, o které spousta z nás nikdy neslyšela a může postihnout každého, u lidí pod 60 je FTD nejběžnější formou demence a protože diagnostikovat ji může zabrat roky, je FTD pravděpodobnější běžnější než jsme si mysleli."

FTD je zkratka pro frontotemporální demenci, která je druhou nejčastější formou demence, není výjimečná ani u padesátníků a mezi její projevy patří změny chování a povahových rysů. Vede tak ke zhoršení péče sama o sebe a emocionálně nevyrovnanému chování. 

Částečně dobrou zprávou je to, že sice nelze nemoc úplně vyléčit, ale je možné ji výrazně zpomalit. Držíme palce, ať se to u Bruce podaří. Jeho rodina nyní doufá, že se více pozornosti zaměří právě na FTD a její včasnou diagnózu. 

Zdroj: The AFTD, Universal Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat