Představitelka Americy Chavez se rozpovídala o online útocích za něco, za co nemohla


 Čelila nepříjemným komentářům. 

Ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) se představila America Chavez v podání Xochitl Gomez a i ona bohužel čelila intenzivním online útokům a to i za něco, co nebylo pod její kontrolou. 

Ve filmu byla cca 12 vteřin dlouhá scéna, ve které bylo ukázáno, že má America dvě maminky, ale i to stačilo na to, aby byl projekt v některých zemích zakázán. Například Saudská Arábie žádala, aby byl daný moment vystřižen. To Disney odmítl, ovšem z nějakého důvodu zloba některých lidí zamířila na Xochitl, přestože ona nad tímto rozhodnutím neměla kontrolu. 

Co na to herečka říká? Pomohlo jí to, že si mohla povídat s Iman Vellani, představitelkou Ms. Marvel, která si také prožila své, pokud jde o online harašení:

"Bylo prostě hezké mít někoho, kdo má podobou zkušenost a díky komu jsem se cítila, 'OK, nejsem jediná, speciálně pokud jde o harašení a nenávistné lidi a podobně,' a mohla jsem si říct, 'OK, nejsem to jen já, to se děje i tobě a několika dalším lidem.' A pro lidi snědé barvy pleti je to horší. Je tam i vrstva rasismu a je to prostě drsné. A moci mluvit s [Imani] bylo jako, 'Nejsi jediná,' a mít možnost ukázat mou podporu a moci ji vzít na večeři, aby mohla myslet na něco jiné, vypustit to. A moci se smát a říkat si, 'Podívej se, o čem jsme zrovna mluvili!' Podívej, zrovna jsme se mohli zasmát a to bylo skvělé."

Lze pochopit, že má někdo určité výhrady a má tendenci je veřejně prezentovat, ale upřímně, útočit (a to opravdu velmi neomaleně) na šestnáctiletou herečku, která za danou situaci ani nemůže, to už je jednoduše řečeno přes čáru. 

Zdroj: The Wrap, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat